Mušky

Téma Mušky na Abecedě zahrady.cz průběžně sledujeme. Zde jsou všechny redakční články, které se tématu věnují.


Jak na octomilky v domácnosti: Vyzkoušejte osvědčené triky a zlikvidujte je! | Zdroj: iStock

Jak na octomilky v domácnosti: Vyzkoušejte osvědčené triky a zlikvidujte je!

Někdy se s nimi už setkal asi každý z nás. Protivné malé mušky nás dokážou pořádně potrápit. Jak se jednou v domácnosti objeví, není vůbec snadné se jich zbavit. Množí se totiž neuvěřitelnou rychlostí. Když ale víte, jak na ně, dá se tenhle boj s octomilkami vyhrát.

Lenka Chvostová
Pěstujte fuchsie úspěšně: 10 praktických rad

Pěstujte fuchsie úspěšně: 10 praktických rad

Přestože fuchsie patří k nejznámějším balkonovým rostlinám, není péče o ně nijak jednoduchou záležitostí. Aby vám dělaly radost, je třeba dodržet alespoň základní pravidla pěstování.

Zuzana Ottová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Máte k dispozici meruňky, případně jiné ovoce, jež byste rádi vypálili? Povedeme vás krok za krokem: Od sběru ovoce přes návštěvu pálenice, kam přivezete kvalitní ovocný kvas, který je základem lahodné kořalky, až po lahvování.

Kateřina Hradová
Neviditelný škůdce: Vyhlaste boj smutnicím!

Neviditelný škůdce: Vyhlaste boj smutnicím!

Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které rostliny úplně zničí. Jak škůdce zlikvidovat?

Irena Forejtová
Nastává čas vysazování cibulovin

Nastává čas vysazování cibulovin

Sluneční paprsky začínají vonět podzimem. Je čas vysazovat jarní cibuloviny. Pro krásné záhony a skupiny narcisů, tulipánů a hyacintů můžeme udělat maximum právě teď. Takže na povel: S cibulemi do země!

Miroslav Hruška
ExotikaZajímavosti
Otravní komáři? Zbavte se jich pomocí masožravek

Otravní komáři? Zbavte se jich pomocí masožravek

Jakub Štěpán
Škůdci mohou trápit i pokojové rostliny

Škůdci mohou trápit i pokojové rostliny

Savý hmyz se nevyhýbá ani našim květináčům. Občas si nějakého neřáda přineseme domů ze zahradnictví s novou rostlinou, jindy přiletí zvenku při větrání či letnění pokojovek.

Martin Hýbner
Choroby a škůdci číhají na naše cibuloviny

Choroby a škůdci číhají na naše cibuloviny

Květiny jsou jako lidé: přešlechtěné, citlivé a velmi málo odolné vůči organizmům, které si na nich hodlají pochutnat, snaží se na nich profitovat a jejich pomocí se rozmnožovat. Ačkoli viry, batkerie, houby a hmyz řádí v záhonech s cibulovinami, nám zbývají oči pro pláč. Ale nemusí! Stačí se včas postarat o prevenci a léčbu.

Martin Hýbner
Zajímavosti
Pěstování zeleniny: pomůže polykultura k větší úrodě i v truhlíku?

Pěstování zeleniny: pomůže polykultura k větší úrodě i v truhlíku?

Kateřina Hradová
Exotika
Pěstování orchidejí: příčiny skvrn na listech je obtížné určit

Pěstování orchidejí: příčiny skvrn na listech je obtížné určit

Kateřina Weinzetlová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |