Meloun

O tématu Meloun jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

Markéta Žídková
Zahrádkářův diář
Melouny vypěstujete téměř kdekoliv v Česku. Stačí správný postup

Melouny vypěstujete téměř kdekoliv v Česku. Stačí správný postup

V Číně explodují melouny přímo na poli. Proč? Na vině je jejich předávkování pesticidy. My si raději ukážeme, jak si meloun můžete vypěstovat doma na zahradě. Samozřejmě bez pesticidů.

Miroslav Štefan
Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny patří mezi nejnáročnější plodovou zeleninu. Vyžaduje hodně tepla, vláhy a živin. Ačkoli je to subtropické ovoce, můžeme se do pěstování pustit i na našich zahrádkách.

Martin Hýbner
ExotikaZajímavosti
Znáte carving? Drak vyřezaný z melounů je jeho ukázkou

Znáte carving? Drak vyřezaný z melounů je jeho ukázkou

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek.

Miroslav Štefan
Británii zaplavily hranaté melouny

Británii zaplavily hranaté melouny

Martin Hýbner
Teplý meloun je zdravější než chlazený

Teplý meloun je zdravější než chlazený

Martin Hýbner
Pěstování melounů není zcela snadné

Pěstování melounů není zcela snadné

Martin Hýbner
Jezte melouny! Chrání kůži před sluncem

Jezte melouny! Chrání kůži před sluncem

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |