Meloun

O tématu Meloun jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

Markéta Žídková
Zahrádkářův diář
Melouny vypěstujete téměř kdekoliv v Česku. Stačí správný postup

Melouny vypěstujete téměř kdekoliv v Česku. Stačí správný postup

V Číně explodují melouny přímo na poli. Proč? Na vině je jejich předávkování pesticidy. My si raději ukážeme, jak si meloun můžete vypěstovat doma na zahradě. Samozřejmě bez pesticidů.

Miroslav Štefan
Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny a česká zahrada: návod na pěstování

Melouny patří mezi nejnáročnější plodovou zeleninu. Vyžaduje hodně tepla, vláhy a živin. Ačkoli je to subtropické ovoce, můžeme se do pěstování pustit i na našich zahrádkách.

Martin Hýbner
ExotikaZajímavosti
Znáte carving? Drak vyřezaný z melounů je jeho ukázkou

Znáte carving? Drak vyřezaný z melounů je jeho ukázkou

Kateřina Hradová
Zajímavosti
Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Znáte hranaté melouny? Pěstují je v Japonsku

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diář
Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Fotonávod: jak si zajistit co nejlepší úrodu melounů

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek.

Miroslav Štefan
Británii zaplavily hranaté melouny

Británii zaplavily hranaté melouny

Martin Hýbner
Teplý meloun je zdravější než chlazený

Teplý meloun je zdravější než chlazený

Martin Hýbner
Pěstování melounů není zcela snadné

Pěstování melounů není zcela snadné

Martin Hýbner
Jezte melouny! Chrání kůži před sluncem

Jezte melouny! Chrání kůži před sluncem

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už je sezóna hub za námi? Pak budete překvapeni. Z některých lokalit nosí houbaři domů stále plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky z října 2019.

17.  10.  2019 |
Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsíc jsem vyhodila 465 věcí. Jak to šlo?

Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsí…

Máte pocit, že váš domov přetéká věcmi? Seberte odvahu a začněte vyhazovat. Tak jako já. Žiju se svou rodinou na padesáti metrech čtverečních a v jednu chvíli jsem si řekla dost. Jak mi šlo zbavit se osobních pokladů a co bylo nejtěžší?

6.  10.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |