Meduňka

O tématu Meduňka jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


Jak vyrobit meduňkové víno | Zdroj: iStock

Jak vyrobit meduňkové víno

Čaj z meduňky už pil asi každý z nás. Uklidňuje, přivolává spánek, přináší příjemné sny. Věděli jste ale, že si z ní snadno můžete vyrobit i léčivé víno? Recept na něj najdete v našem článku.

Lenka Chvostová
Zahrádkářův diář
Pusťte se do výsevu bylinek, je ideální čas

Pusťte se do výsevu bylinek, je ideální čas

Máte-li dobrou loňskou zkušenost s některou bylinkou, není důvod, proč ji nepěstovat letos znovu. I na malém záhonku můžete vysadit více druhů, a mít tak bylinkovou zahrádku třeba jen metr čtvereční velkou. A pokud žijete v bytě bez zahrady, zkuste bylinkami osázet truhlík. Budou vám k radosti v době květu i k užitku v kuchyni po celou sezonu. 

Alena Menclová
Zdraví
Zimní bylinkářství

Zimní bylinkářství

Zima je pro všechny živé organizmy náročným obdobím; množství čerstvé potravy se výrazně snižuje. Bojovat proti nedostatku vitaminů nám pomůže příruční bylinkovo-zeleninová zahrádka na okně v kuchyni.

Almíra Pitronová
Zahrádkářův diářZdraví
Jak zazimovat bylinky

Jak zazimovat bylinky

Máte na zahradě či na balkoně byliny, a nevíte, jak se o ně přes zimu postarat, aby ji v pořádku přežily? Zatímco jednoletky zpracujete, méně odolné dvouletky a trvalky budou potřebovat vaši pomoc.

Tereza Macháčková
Biologické hnojení: moderní trend zdravé zahrady

Biologické hnojení: moderní trend zdravé zahrady

Bez chemie se neobejdeme, na druhou stranu nás ohrožují nežádoucí účinky jejího působení. Proto buďme moderní a pojďme hnojit ekologicky.

Jindřiška Kodíčková
Proč na zahradě pěstovat medonosné rostliny

Proč na zahradě pěstovat medonosné rostliny

Alena Menclová
Zdraví
Deset druhů bylin, které byste si měli vypěstovat

Deset druhů bylin, které byste si měli vypěstovat

Chcete mít po ruce čerstvé vitaminy od jara až do podzimu? Vypěstujte si byliny, které využijete v kuchyni, při léčbě různých neduhů či jako voňavou dekoraci. Vybrala jsem deset druhů, jejichž popis i zásady pěstování najdete v dnešním článku.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
Ochrana zeleniny proti chorobám a škůdcům musí začít včas

Ochrana zeleniny proti chorobám a škůdcům musí začít včas

Pěstovanou zeleninu každoročně ohrožují různé choroby a škůdci, kteří mohou znehodnotit celou úrodu. Proto je tolik důležitá ochrana zeleniny nejen v době růstu.

Alena Menclová
ReceptyZdraví
Žaludky dostaly o svátcích zabrat, ulevte jim

Žaludky dostaly o svátcích zabrat, ulevte jim

Zuzana Ottová
Recepty
Bylinkovým octem dochutíte jídlo i uklidíte

Bylinkovým octem dochutíte jídlo i uklidíte

Kateřina Hradová
Zahrádkářův diářZdraví
Aromatické a kořeninové rostliny se představují

Aromatické a kořeninové rostliny se představují

Kateřina Hradová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |