Maliny

Maliny nás zajímá stejně jako vás, k tomuto tématu jsme připravili už řadu zajímavých článků. Přečtěte si je.


O úrodě malin rozhoduje řez ve správný čas

O úrodě malin rozhoduje řez ve správný čas

Nádherně voní a ještě lépe chutnají. Kam je zasadit, kdy sklízet a řezat, bývá pro zahrádkáře mnohdy neřešitelným rébusem. Pár rad vám pomůže hádanku rozluštit.

Irena Forejtová
Návštěva na úzké zahradě. Jak ji co nejlépe využít a čím ji osadit?

Návštěva na úzké zahradě. Jak ji co nejlépe využít a čím ji osadit?

Jak skloubit na úzkém dlouhém pozemku požadavek na okrasnou a zároveň užitkovou zahradu s dostatečným prostorem na práci i relax? Podívejte se, jak se to majitelům jedné takové podařilo.

Irena Forejtová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliník a ostružiník: sklizeň má svá pravidla

Maliny a ostružiny dozrávají. Víte, v kterou dobu je nejvhodnější je otrhat, jak je poté uchovávat a nač je využít? A jak po jejich sklizni ošetřit keře nebo co dělat s rostlinami, které neplodí?

Tereza Macháčková
Josta: vypěstujte si drobné ovoce, které právě dozrává

Josta: vypěstujte si drobné ovoce, které právě dozrává

Alena Menclová
ReceptyZahrádkářův diář
Jak připravit hravý třešňový likér

Jak připravit hravý třešňový likér

Přemýšlíte, jak využít následující dva volné dny? Pusťte se do přípravy lahodného třešňového likéru. Je snadná a velmi rychlá. Pokud u vás zrají třešně dřív a máte je už zpracované, použijte višně, rybíz nebo maliny.

Kateřina Hradová
Zdraví
Bio zahrada: jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Bio zahrada: jak pěstovat drobné ovoce bez chemie

Jahody, maliny, ostružiny, angrešt, rybíz, kanadské a kamčatské borůvky, brusinky, arónie, aktinidie, dřín, rakytník a další, méně známé drobné ovoce, můžete na zahardě pěstovat bez použití chemických prostředků. Jak na to?

Edita Ježková
Recepty
Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Sušení ovoce: začínáme vyrábět křížaly

Sušení ovoce patří k nejstarším a zároveň k nejzdravějším způsobům konzervace potravin. Původní sušení ve stínu nahradily moderní stroje. Jak tedy při sušení postupovat?

Miroslav Hruška
Vysazujeme stromky a keře na poslední chvíli

Vysazujeme stromky a keře na poslední chvíli

Duben je u konce s dechem, ale ještě stále můžeme v zahradnictví nakoupit sazenice ovocných stromků a keřů. Co s nimi a jak je zasadit, aby dobře rostly?

Martin Hýbner
Zdraví
I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

I na balkoně vám porostou keře s chutnými plody

Drobné keřovité ovoce se svými nároky velmi dobře hodí k ozelenění teras a balkonů. Ať už si vyberete z druhů tradičních, nebo naopak exotičtějších a méně známých, můžete se už letos těšit z první úrody.

Zuzana Ottová
ReceptyZdraví
Jak se bránit nachlazení? Pomohou vám bylinky

Jak se bránit nachlazení? Pomohou vám bylinky

Nasbírali a nasušili jste si během roku různé byliny? Neváhejte a použijte je v boji se zimním nepřítelem číslo jedna: nachlazením, které doprovází rýma, horečka, bolest v krku a kašel. Vánoce přece nestrávíte nemocní!

Kateřina Hradová
PozvánkyZahrádkářův diář
Vinohradské úterky: nenechte si ujít poslední letošní přednášky

Vinohradské úterky: nenechte si ujít poslední letošní přednášky

Kateřina Hradová
Maliny z vlastní zahrady: vyberte si svou odrůdu

Maliny z vlastní zahrady: vyberte si svou odrůdu

Vzpomínky na prázdninové výpravy do lesa má snad každý: prodírat se trnitým houštím a zobat voňavé drobné maliny. Vysaďte si k domu pár keřů zahradních maliníků a plody budete sklízet, aniž byste se poškrábali o trny.

Alena Menclová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |