Kysané zelí

Na Abecedě zahrady.cz se tématu Kysané zelí věnujeme průběžně. Přečtěte si tyto články a budete vědět všechno důležité.


ReceptyZdraví
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

Irena Forejtová
Zdraví
Které bylinky mít na záhoně a jak je využít na maximum?

Které bylinky mít na záhoně a jak je využít na maximum?

Vybrali jsme pro vás bylinky, které by na záhonku nebo na balkoně určitě neměly chybět, poradíme vám, jak se o ně co nejlépe starat a na co všechno je můžete využít. Víte například, které léčivky pomohou při odvodnění organismu, které jsou na kašel a které poslouží jako dekorace?

Alena Menclová
Uklízejte čistě a bez chemie

Uklízejte čistě a bez chemie

Zkuste se letos při velkém jarním úklidu obejít bez drsných prášků a přípravků plných nejsilnější chemie. Bude to nejspíš levnější, šetrnější k životnímu prostředí a hlavně tak doma vytvoříte mnohem přirozenější ovzduší.

Ivan Verner
Recepty
Vyzkoušejte 5 netradičních receptů z hrušek

Vyzkoušejte 5 netradičních receptů z hrušek

Petra Nachtmanová
ReceptyZahrádkářův diářZdraví
Jak zpracovat a uchovat úrodu? Možností je několik

Jak zpracovat a uchovat úrodu? Možností je několik

Edita Ježková
Zdraví
Vypěstujte si vlastní křen

Vypěstujte si vlastní křen

No řekněte, dovedete si k uzenému kolenu představit něco lepšího než křen? Tak proč jej nemáte na zahrádce či v lednici? Ano, konzervovaný si koupíte kdykoli, ale když zavoní čerstvě nastrouhaný....

Irena Forejtová
Zahrádkářův diář
Ohlédnutí za podzimní Florou Olomouc

Ohlédnutí za podzimní Florou Olomouc

Plánovali jste, že se na podzimní Floru Olomouc zajedete či zajdete podívat, ale bohužel jste to nezvládli? Nevadí; přinášíme vám aktuální zprávy o tom, co se dělo. Nechybí ani fotografie!

Redakce Abeceda zahrady
ReceptyZajímavostiZdraví
Získejte mládí a svěžest ze zahrady

Získejte mládí a svěžest ze zahrady

Od nepaměti touží lidstvo po uchování mládí, ale zázračný nápoj, jenž by toto přání splnil, dosud nikdo neobjevil. S pomocí své zahrady však můžete udržet tělo i ducha svěží až do vysokého věku.

Alena Menclová
Zahrádkářův diář
S úrodou ovoce a zeleniny šup do sklepa!

S úrodou ovoce a zeleniny šup do sklepa!

Lehce se řekne, hůř provede. Kdo by myslel na zimu, když je tu babí léto. Ale nic netrvá věčně, najednou udeří přízemní mrazíky a budete mít plné ruce práce se sklizní úrody.

Irena Forejtová
V kysaném zelí je budoucnost léčby ptačí chřipky

V kysaném zelí je budoucnost léčby ptačí chřipky

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte se!

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte…

Pokud na vašich vchodových dveřích ještě stále visí vánoční věnec, je nejvyšší čas vyměnit ho za jarní. Rozkvetlá dekorace vchod nejen hezky ozdobí, ale při každém odchodu a příchodu domů vám zlepší náladu. Podívejte se pro inspiraci do naší velké fotogalerie, kde najdete více než padesát těch nejkrásnějších věnců z celého světa.

6.  3.  2019 |
7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |