Téma Krásnohlávek na Abecedě zahrady.cz průběžně sledujeme. Zde jsou všechny redakční články, které se tématu věnují.
Má maličké stříbrné lístečky, zhruba jen půl centimetru velké, a rozvětvené stonky. To vše v bílo stříbrné barvě, takže rostlina připomíná hodně zamotaný drát. Svým originálním vzhledem tak vytvoří luxusní dekoraci doma i na zahradě.
Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které odolají plískanicím a prvním mrazíkům. Poradíme vám, jak prázdné truhlíky rozzářit, aby byl balkón hřejivý a útulný.
Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Poradíme, které druhy rostlin snáší stín. Budete se divit, co jich je!
Podobná témata: Pěstování na balkóně, Vřes, Terasa, Exotické rostliny, mech, Zahradní rostliny, Truhlík, Podzim, Obaly, Příroda, Balkon na sever, Pesto, Zahrada, čemeřice, Výsadba, Břečťan, Podzimní truhlíky, Hnojivo, stín, Chryzantémy
Také vás při sledování filmů z anglického venkova vždy zaujme styl bydlení nazývaný English cottage? Útulné, kamenné domky s doškovými střechami, elegantní interiéry s klasickým nábytkem z tmavého masivu, dělená okna, kvalitní textilie často s rostlinnými či vzorovanými motivy, husté koberce a v neposlední řadě krb. Pokochejte se fotkami takovýchto britských stavení a nechte se jimi inspirovat.
Bobulovité plody, jako je aronie, réva, zimolez, borůvky či muchovník, ale třeba i sladké hrušky a obyčejná rajčata, je potřeba při dozrávání ochránit před ptáky i hmyzem, kteří si na plodech také rádi pochutnají. Škodí i včely a vosy: naruší slupku plodů a ty pak začnou hnít. Jak tedy ochránit úrodu, aby pro pěstitele něco zbylo?
Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?
Poznáte hořké hřiby? Vypadají krásně, ale stačí jediný kousek a celá smaženice bude zkažená. A to v lepším případě! Po konzumaci jedovatých hřibů si totiž můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?
Jak nejlépe zpracovat zralé hrušky, které jsou sladké a šťavnaté, a stejně tak i hrušky mírně přezrálé, jež spadly z hrušně a jsou otlačené, případně i rozmáčknuté? Nejlepším řešením jsou hrušková povidla bez míchání: na přípravu nejsou nijak náročná.