Kokedama

Kokedama nás zajímá stejně jako vás, k tomuto tématu jsme připravili už řadu zajímavých článků. Přečtěte si je.


ExotikaFloristika
Kokedama: netradiční pěstování pokojových květin

Kokedama: netradiční pěstování pokojových květin

Kokedama je speciální způsob pěstování rostlin pocházející z Japonska. Funkci květináče při něm plní mech a ručně upletená síťka, která zase brání vypadávání zeminy. Aranžmá i péči zvládne i začátečník.

Irena Forejtová
Japonský zahradní styl po česku

Japonský zahradní styl po česku

Japonská zahrada patří k nejdokonalejším architektonických skvostům. Tisíce let stará tradice ctí zákony přírody a harmonie, ta se pak přenáší na návštěvníky japonských zahrad.

Irena Forejtová
ExotikaPozvánky
Přírodní zahrada v teorii i praxi: inspirace z Číny a Japonska

Přírodní zahrada v teorii i praxi: inspirace z Číny a Japonska

Kateřina Hradová
Exotika
Rozhovor: Bonsaje v kamenné zahradě japonského typu

Rozhovor: Bonsaje v kamenné zahradě japonského typu

Založit zahradu podle vlastních představ dá mnoho práce. Té nelitoval Pavel Šimon, jehož japonská kamenná zahrada, v níž najdete rozličné bonsaje v netypických miskách, se nachází ve Sněžném u Nového Města na Moravě.

Petra Nachtmanová

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |