zenobie (vřesenec) poprášená

zenobie (vřesenec) poprášená
Latinsky: Zenobia pulverulenta
Slovensky: Zenóbia
Čeleď: vřesovcovité, Ericaceae
Typ: keř
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Zenobie je zajímavá vřesovištní rostlina, která má odstávající větve s namodralými listy a hrozny bílých květů.

Výška: 0,5–1 m

Tvar: polokulovitý

List: dlouze vejčitý, stálezelený

Barva listu: zelená

Květ: drobné, bílé, zvonkovité, v hroznech

Barva květu: bílá

Plod: tobolka

Nároky na půdu: písčitá, hlinitá

Nároky na půdu: pH: kyselé

Nároky na světlo: polostín

Nároky na vlhkost: vyšší

Atraktivita: květ, list, vůně, dekorativní v zimě

Použití: Krásná dřevina do vřesovištních polostinných skupin. Upoutá květem.

Kvetení: květen až červen

Přečtěte si

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |