katalog rostlin  /  Stromy  /  výsledky vyhledávání

Strom je růstová forma vyšších rostlin tvořená spodní částí, což je zdřevnatělý nevětvený kmen, a horní částí, kde dochází k větvení – korunou. Způsob větvení se u různých druhů stromů liší.

Tip: Přečtěte si články o listnáčích a jehličnanech

pomerančovka jablkokvětá

jilm habrolistý

planika obecná

jabloň Halleova

javor babyka

buk obecný

jírovec maďal (obecný, koňský)

topol černý

javor tatarský

lípa americká

topol Wilsonův

jabloň Moerlandského

lípa stříbřitá

katalpa obecná (trubačovitá)

dub letní – křemelák

hrušeň vrbolistá

katalpa nádherná

jeřáb muk

jeřáb širokolistý

jilm sibiřský

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |