skimie japonská

skimie japonská
Latinsky: Skimmia japonica
Slovensky: Skimia japonská
Čeleď: routovité, Rutaceae
Typ: keř
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Skimie patří mezi vřesovištní rostliny. Je to nízký keřík nápadný svými tuhými, lesklými a tmavě zelenými listy. Tvoří bohatá bílá květenství a později červené plody. Má ráda teplejší polohy a vlhčí vřesovištní půdu.

Výška: 0,5–1 m

Tvar: ploše kulovitý

List: dlouze eliptický, lesklý, tuhý, stálezelený

Barva listu: tmavě zelená

Květ: drobný bílý, ve velkých a bohatých latách, stonky laty červené

Barva květu: bílá

Plod: bobule

Nároky na půdu: humózní, vřesovištní

Nároky na půdu: pH: kyselé

Nároky na světlo: polostín až stín

Nároky na vlhkost: vyšší

Atraktivita: květ, plod, list, dekorativní v zimě

Použití: Skimie jsou dekorativní svým listem a plodem, proto se uplatní ve vazbách. V zahradě se hodí do skupin vřesovištních rostlin. Milují polostín a uplatní se také v podrostu pod stromy, kde je kyselá půda.

Ostatní: Listy jsou aromatické. Bobule vydrží na stonku až do dalšího jara, jsou velmi výrazné a efektní, používají se ve vánočních vazbách.

Kvetení: květen až červen

Přečtěte si

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |
Kalatea – rostlina, která vám řekne, že je čas jít spát

Kalatea – rostlina, která vám řekne, že je ča…

Vyhledávanými rostlinami pro ozdobu interiérů jsou kalatey, blízké příbuzné marant. Jejich obliba stále roste především pro krásnou kresbu na listech, která je oběma rodům společná.

19.  11.  2017 |