skimie japonská

skimie japonská
Latinsky: Skimmia japonica
Slovensky: Skimia japonská
Čeleď: routovité, Rutaceae
Typ: keř
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Skimie patří mezi vřesovištní rostliny. Je to nízký keřík nápadný svými tuhými, lesklými a tmavě zelenými listy. Tvoří bohatá bílá květenství a později červené plody. Má ráda teplejší polohy a vlhčí vřesovištní půdu.

Výška: 0,5–1 m

Tvar: ploše kulovitý

List: dlouze eliptický, lesklý, tuhý, stálezelený

Barva listu: tmavě zelená

Květ: drobný bílý, ve velkých a bohatých latách, stonky laty červené

Barva květu: bílá

Plod: bobule

Nároky na půdu: humózní, vřesovištní

Nároky na půdu: pH: kyselé

Nároky na světlo: polostín až stín

Nároky na vlhkost: vyšší

Atraktivita: květ, plod, list, dekorativní v zimě

Použití: Skimie jsou dekorativní svým listem a plodem, proto se uplatní ve vazbách. V zahradě se hodí do skupin vřesovištních rostlin. Milují polostín a uplatní se také v podrostu pod stromy, kde je kyselá půda.

Ostatní: Listy jsou aromatické. Bobule vydrží na stonku až do dalšího jara, jsou velmi výrazné a efektní, používají se ve vánočních vazbách.

Kvetení: květen až červen

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Kuchyňské linky 2019: Co je aktuálně in při zařizování nové kuchyně?

Kuchyňské linky 2019: Co je aktuálně in při z…

Bílé barvě v kuchyni odzvonilo, nahradila ji šedá. Na skříňky se vrátily úchytky a prosklené skříňky už nejsou jen v horní části linky. Moderní kuchyně se navíc stále častěji propojují s obývákem.

1.  9.  2019 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

13.  8.  2019 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

26.  8.  2019 |
Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro podzimní balkón

Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro p…

Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které odolají plískanicím a prvním mrazíkům. Poradíme vám, jak prázdné truhlíky rozzářit, aby byl balkón hřejivý a útulný.

3.  9.  2019 |