Popis: Rybíz bílý je beztrnný keř s červenohnědou kůrou plodící lehce nažloutlé bobule s mírně kyselou chutí (jsou sladší než plody rybízu červeného). Na zahradách a v sadech se pěstují různé vyšlechtěné odrůdy.
Výška: 1-2 m
Tvar: rozvětvený, vystoupavý, keř
List: laločnatý, zubovitý, opadavý, špičatý, střídavý
Barva listu: zelená
Květ: Nenápadné květy mají žlutozelenou barvu a jsou uspořádány v převislých hroznech dlouhých až 8 centimetrů.
Barva květu: žlutá/zlatá, zelená
Plod: bobule
Nároky na půdu: výživná
Nároky na půdu: pH: kyselé, neutrální
Nároky na světlo: polostín
Nároky na vlhkost: vyšší
Atraktivita: plod, sklizeň, list, rychlerostoucí, snadné pěstování
Použití: Plody se konzumují syrové nebo se z nich připravují marmelády a džemy, kompoty, sirupy i víno, dají se zamrazit. Listy rybízu se používají k léčení střevních chorob, čaj z nich působí močopudně a podporuje správné trávení.
Ostatní: Plody obsahují vlákninu a vitamin C.
Kvetení: duben až květen