plamenka šídlolistá

plamenka šídlolistá
Latinsky: Phlox subulata
Slovensky: flox šidlolistý
Čeleď: jirnicovité, Polemoniaceae
Typ: trvalka
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Tato půdopokryvná trvalka tvoří husté polštáře stonků s drobnými čárkovitými listy. V době květu je rostlina zcela zakryta záplavou drobných kvítků, ty mají většinou tmavší skvrnu ve středu.

Výška: 0,1–0,2 m

Tvar: poléhavý, půdopokryvný, trs, hustý

List: drobný, úzký, přisedlý

Barva listu: zelená

Květ: drobná pěticípá koruna, s tmavým středem

Barva květu: bílá, růžová, červená

Plod: šištice

Nároky na půdu: propustná, lehká

Nároky na půdu: pH: kyselé

Nároky na světlo: plné slunce

Nároky na vlhkost: střední

Atraktivita: květ, list, rychlerostoucí, snadné pěstování

Použití: Výborná půdopokryvná rostlina, uplatní se také na skalkách a zídkách. Rychle se rozrůstá.

Kvetení: duben až květen

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |