katalog rostlin  /  Letničky  /  výsledky vyhledávání

Letnička je rostlina, jejíž životní cyklus od výsevu po uhynutí trvá jeden rok. Výjimkou je situace, kdy nestihne zaplodit, pak přežije do roku dalšího. Společně s dvouletkami jsou letničky královny léta a v zahradě zajistí nejpestřejší paletu barev květů.

Tip: Přečtěte si články o letničkách

petúnie zkřížená

sluncovka kalifornská

chrpa modrá

pohanka obecná

hledíkovka zduřelá

aksamitník (afrikán) vzpřímený

slézovec tříměsíční

laskavec ocasatý

vitálka položená

krásnoočko velkokvěté

brutnák lékařský

astra čínská

Otočník

starček přímořský

aksamitník jemnolistý

smatovka (černooká Zuzana) křídlatá

jetel ladní

hledík větší

pinarcha americká

skočec obecný

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |