kapinice

kapinice
Latinsky: Albizia sp.
Slovensky: Albizia
Čeleď: citlivkovité, Mimosaceae
Typ: rostliny pro balkon a nádoby
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Kapinice pocházejí ze subtropů, na zimu opadávají a v létě tvoří několikanásobně zpeřené listy. Zvláštností tohoto keře jsou drobné lístečky, které se každý večer složí k sobě a ráno zase rozloží.

Výška: 1–5 m

Tvar: strom

List: zpeřený, drobný, opadavý, vstřícný

Barva listu: zelená

Květ: květy mají redukované obaly, květenství s výraznými růžovými tyčinkami tvoří třásnitou hlávku

Barva květu: růžová, žlutá/zlatá

Nároky na půdu: propustná, humózní

Nároky na půdu: pH: neutrální

Nároky na světlo: plné slunce až polostín

Nároky na vlhkost: střední

Atraktivita: květ, list

Použití: Kapinice je krásným doplňkem letní zahrady. Snáší přímé slunce a v polostínu vyžaduje teplo. Nesmí se jí přemokřit substrát, pak pěkně kvete, dekorativní je však především listem. Na zimu se uloží do tmavé místnosti s teplotou 0 až 5 stupňů Celsia.

Ostatní: Rostlina v zimě nemá listí a proto může přebýt v tmavé místnosti.

Kvetení: červen až srpen

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |