Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.
Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř vystavit na terase, nechte se inspirovat. Dýně není jen ta jedna oranžová, jsou jich desítky druhů.
Umělý vánoční strom nevoní, řezaný opadává, a proto upřednostňujete stromek živý v květináči? Který zvolit? Poradíme vám, jaké mají jednotlivé druhy stromků vlastnosti a jak se o ně postarat, aby pobyt v teple přežily. Užitečné rady najdete i na videu v úvodu článku.
Chcete si vyrobit vlastní pečené kaštany nebo kaštanové pyré? Příprava těchto dobrot není úplně snadná. Poradíme vám, jak na to, aby váš domov prostoupila příjemná kaštanová vůně a abyste si opravdu pochutnali.
Mučenky byly objeveny španělskými katolickými misionáři, kteří je pojmenovali podle květů připomínajících nástroje k ukřižování Krista. V našich podmínkách rozkvétají většinou v pozdním létě a na podzim nebo v zimních měsících v mírně vytápěných prostorách.
Užijte si společně se svými dětmi vánoční atmosféru a v lese ozdobte stromeček určený pro volně žijící druhy zvířat. Ozdoby musí být samozřejmě jedlé, takové, které jim neublíží. Některé koupíte, jiné vám vyrostly na zahradě.
Právě teď je čas na pěstování salátu, ředkviček, kedlubnů, rajčat nebo paprik. Letošním hitem budou nejspíš rajče s exotickými zelenými plody, křehký tuřín a jedlé květy brutnáku. Jaké další novinky pro nás letos připravily semenářské trhy? Uvidíte, že je z čeho vybírat.
Solitérních trvalek budících v zahradě pozornost není mnoho. Líčidlo jedlé (Phytolacca esculenta) se ale v posledních letech zabydluje na zahradách i ve volné přírodě. Co je to vlastně za rostlinu? Stojí za to ji mít?
Podzim symbolizují především zralé plody, ale ne všechny patří mezi jedlé. Seznamte se s těmi, které by vaše děti neměli vůbec ochutnat. Jejich krásný vzhled v sobě bohužel nese jedovatou past.
Už vás také nudí švestky, hrušky a jablka? Chcete mlsat cizokrajné dobroty z vlastní úrody? Pusťte se do pěstování exotických druhů ovoce doma i na zahradě.
Zaštipování rajčat je jednoduché, přesto byste ho neměli podceňovat. Pokud ho totiž uděláte správně, máte velkou šanci na kvalitní úrodu.
Přivítejte léto i své návštěvy stylovým věncem na dveře. Nechte se inspirovat, jak by mohl vypadat. Můžete ho vytvořit z rostoucích i řezaných rostlin a stejně tak i umělých. V některých případech dokonce květiny vůbec nebudou potřeba!
Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.
Bylinky obsahují látky, které nám mohou pomoci v cestě za vysněnou postavou. Urychlí metabolismus, pomohou s nedostatečnou činností žlučníku, zbaví organismus nadbytečné vody. Které bylinky se hodí?
Říkáte si, že letos by to chtělo zužitkovat třešně i nějakým novým způsobem? Kromě zavařování, pálení a výroby džemu se můžete pustit do přípravy třešňového likéru. Je snadná a velmi rychlá. Pokud u vás zrají třešně dřív, takže už je máte zpracované, použijte na likér višně, rybíz nebo maliny.