katalog rostlin  /  Dvouletky  /  výsledky vyhledávání

Dvouletka je rostlina, jejíž životní cyklus trvá dva roky. V prvním vyklíčí a vytvoří vegetativní orgány, ve druhém vyprodukuje semena a zahyne. Společně s letničkami jsou dvouletky královny léta a v zahradě zajistí nejpestřejší paletu barev květů.

Tip: Přečtěte si články o dvouletkách

topolovka slezová růže

zvonek prostřední

hvozdík bradatý (vousatý)

šalvěj muškátová

zvonek rozkladitý

violka (maceška) rohatá

chýr vonný

komonice lékařská

jetel zvrhlý

sedmikráska

divizna velkokvětá

violka (maceška) zahradní

hořeček nahořklý

kokoška pastuší tobolka

kozí brada luční

petržel kadeřavá

rozchodník chlupatý

večernice vonná

hvozdík karafiát

andělika lékařská

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |