katalog rostlin  /  Cibuloviny a hlíznaté rostliny  /  výsledky vyhledávání

Zásobním orgánem cibulovin či hlíznatých rostlin jsou cibule nebo hlízy. Patří mezi první posly jara, jsou však i symbolem horkého léta a pozdního podzimu. Různobarevné květy mívají křehké a vonné, listy dužnaté. Jejich nároky bývají podobné, kvetou ve stejnou dobu.

Tip: Přečtěte si články o cibulnatých a hlíznatých rostlinách

česnek sicilský

litoška bělostná

narcis

boubelka oranžová

bledule letní

bledule jarní

řebčík kostkovaný

ladoník

árón italský

mečík obecný

kandík americký

puškinie ladoňkovitá

junona bucharská

ladoňka dvoulistá

kejklířka

česnek medvědí

begonie hlíznatá

ladonička Forbesova

česnek Christophův

ladoňka sibiřská

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |