aeonium růžové

aeonium růžové
Latinsky: Aeonium percarneum
Slovensky: aeonium
Čeleď: tlusticovité, Crassulaceae
Typ: pokojová rostlina
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko
  • Popis: Aeonium růžové je statný, většinou větvený polokeř s hladkými větvemi. Koncová růžice o průměru 8 až 20 cm je tvořena lysými, šedozelenými listy, které mají červený okraj a z horní strany jsou ploše žlábkovité.
  • Výška: 0,5–1,5 m
  • Tvar: rozvětvený, vystoupavý
  • List: obvejčitý, stálezelený
  • Barva listu: zelená, stříbrná/šedá
  • Květ: Květenství je špičatě kupolovité, květní stopky a kalichy jsou chlupaté, korunní lístky bílé, uvnitř růžové, na spodní straně řídce chlupaté.
  • Barva květu: bílá, růžová
  • Nároky na půdu: propustná, štěrkovitá
  • Nároky na světlo: plné slunce
  • Nároky na vlhkost: sucho
  • Atraktivita: list
  • Použití: Lze je pěstovat jako pokojovou rostlinu. Po celý rok potřebuje plné slunce a mírnou zálivku, přes zimu velmi slabou. Při přezimování nesmí teplota klesnout pod deset stupňů Celsia.
  • Kvetení: duben až červen
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A