Grilování

O tématu Grilování jsme již napsali řadu článků. Dozvíte se z nich všechny důležité informace.


Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám? | Zdroj: iStock

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Milujete grilování? Kdo ne! A co takhle kdybyste měli možnost si na čerstvém vzduchu i uvařit, připravit salát, dezert a další pochoutky? Letní venkovní kuchyně vám to umožní. Inspiraci najdete v galerii.

Lenka Chvostová
Recepty
Pravidla grilování od A do Z

Pravidla grilování od A do Z

Chvilky letní pohody můžete smísit s báječnou vůní a chutí grilovaných pokrmů. Aby vaše grilování bylo co nejúspěšnější a připravená jídla co nejchutnější, zopakujte si s námi všechna podstatná pravidla.

Petra Nachtmanová
Recepty
5 nejlepších receptů na grilování masa s bylinkami

5 nejlepších receptů na grilování masa s bylinkami

Petra Nachtmanová
Recepty
Nastal čas grilování – zkuste to se zeleninou

Nastal čas grilování – zkuste to se zeleninou

Možná jste již na chuť grilované zeleniny přišli, možná se na to teprve chystáte. Bezmasé pochoutky vás jistě nezklamou, pokud budete vědět, jak si je správně připravit.

Petra Nachtmanová
Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Sezóna grilování začíná: jaký typ grilu zvolit?

Konečně jsou tu vlahé večery a s nimi přicházející vůně grilovaných dobrot. Je lepší dřevěné uhlí, plyn nebo elektřina? Přehlídka grilů začíná.

Martin Hýbner
Recepty
Grilování: novinka mezi grily a jedinečné recepty

Grilování: novinka mezi grily a jedinečné recepty

Tak a je to tady: horké letní dny, víkendy a vůně grilovaných dobrot. Nechejme se inspirovat novinkami a recepty na skutečné laskominy. Již tenhle víkend si je můžeme vychutnat.

Irena Forejtová
Recepty
Marináda z bylinek dodá grilování šmrnc a šmak

Marináda z bylinek dodá grilování šmrnc a šmak

Na trh můžeme koupit nepřeberné množství marinád. S několika málo ingrediencemi si je však můžeme připravit sami. Grilování s přáteli bude povýšeno na svátek gurmánů.

Miroslav Hruška
Grilování s rozmarýnem je méně karcinogenní

Grilování s rozmarýnem je méně karcinogenní

Blížící se teplé počasí je jako stvořené pro grilování a opékání na zahradách a terasách. Lahůdky z ohňě však v sobě mohou skrývat spousty karcinogenů, které v masitých pokrmech vznikají během grilování. Profesor J. Scott Smith z Kansas State University prokázal, že nať z rozmarýnu přidaná do masa může výrazně zmenšit potenciální rakovinotvornost pokrmů připravených na grilu. Jeho hovězí karbenátky s rozmarýnem jsou prý zdravější než ty klasické bez této aromatické byliny.

Martin Hýbner

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |