Skvělá a chutná houba Jidášovo ucho právě roste. Kde ji sbírat, jak ji poznat a připravit?
3
/
10
Prohlédnout znovu
Skvělá a chutná houba Jidášovo ucho právě roste. Kde ji sbírat, jak ji poznat a připravit?
Ucho Jidášovo roste celoročně, musíte však vědět, kde je hledat. |
Foto: iStock
Ucho Jidášovo na bezu. |
Foto: iStock
Tato tzv. zimní houba může mít různé odstíny hnědé barvy. |
Foto: iStock
Roste v místech, kde srůstají starší a nové větve. |
Foto: iStock
Jidášovo ucho můžete sušit. |
Foto: iStock
Před vařením oživte Jidášovo ucho namočením do vroucí vody. |
Foto: iStock
Jidášovo ucho se hodí do mnoha různých receptů asijské kuchyně. |
Foto: iStock
Třeba do smažených nudlí. |
Foto: iStock
Nebo do směsí a polévek. |
Foto: iStock
Můžete je konzumovat i syrové, například v různých salátech. |
Foto: iStock
Skvělá a chutná houba Jidášovo ucho právě roste. Kde ji sbírat, jak ji poznat a připravit?
{{values.title}}
{{values.author}}
{{values.parsedDate}}
{{values.category}}