vytisknout velikost písma Jak si v srpnu osázet venkovní truhlíky, když nechcete utrácet za rostliny

Stalo se vám, že vám po dovolené zahynuly rostliny v truhlících na balkoně či terase? A říkáte si, že je už skoro půlka srpna, takže už nemá cenu utrácet za nové rostliny? Poradíme vám, jaké vybrat druhy, aby vám dělaly radost, i když nastane podzim, a nemuseli jste je s prvními mrazíky vyhodit. Vše najdete i na videu v úvodu článku.
Jak si v srpnu osázet venkovní truhlíky, když nechcete utrácet za rostliny

Pokud byste v půlce srpna kupovali letničky, s prvními mrazíky by jejich krása vzala za své. Přitom rostliny nestojí malé peníze. Lepší volbou jsou trvalky, které pak na podzim přesadíte do záhonu či můžete dát do chladného sklepa. Trvalky můžete doplnit takovými pokojovými rostlinami, které přes léto snesou pobyt venku. Které to jsou? Podívejte se na video v úvodu článku, kde vám Markéta Mayerová spolu se zahradníkem Petrem Sedláčkem poradí, které rostliny vybrat a jak se pak o ně na podzim postarat.

Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro podzimní balkón

Co dát do truhlíku na podzim? Inspirace pro podzimní balkón

15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |