vytisknout velikost písma Zúčastněte se soutěže O nejlepší ptačí krmítko

Botanická zahrada hlavního města Prahy vyhlásila soutěž O nejlepší ptačí krmítko. Zapojte se mezi účastníky této prospěšné akce a pokuste se vyrobit takové krmítko, které bude co nejvíce splňovat potřeby ptáků. Závaznou přihlášku je třeba odevzdat do 30. listopadu 2009. Ve dnech  23. ledna až 31. března 2010 pak proběhne výstava Ptačí budky a krmítka.

Nezapomeňte se přihlásit

Chcete-li se soutěže zúčastnit, máte celkem tři možnosti, jak postupovat:

1. Přihlášku, kterou si stáhnete zde, vyplníte a předáte osobně na pokladně venkovní expozice Areálu Jih nebo na pokladně skleníku Fata Morgana, a to během otvírací doby.

2. Vyplněnou přihlášku zašlete poštou na adresu Botanická zahrada hlavního města Prahy, Nádvorní 134, 171 00, Praha 7 – Troja.

3. Vyplněnou přihlášku odešlete mailem na adresu lenka.prokopova@botanicka.cz.  

Své dílo odevzdejte včas!

V následujících měsících poté dodáte hotové krmítko na pokladnu skleníku Fata Morgana (můžete si vybrat ze tří termínů, vždy se jedná o sobotní den a dobu od 9.00 do 16.00 hodin: 12. prosince 2009, 19. prosince 2009 a 9. ledna 2010). Pokud slíbené krmítko nebude moci z nějakého důvodu doručit, dejte organizátorům včas vědět.

Krmítka se vám vrátí zpět

Nemusíte mít obavu, že byste o krmítko přišli – všechny výrobky budou majitelům vráceny v sobotu 3. nebo ve středu 7. dubna 2010 od 9.00 do 16.00 hodin na pokladně venkovní expozice Areálu Jih.

Pokud vás soutěž zaujala a rádi byste se jí, třeba i se svými dětmi, zúčastnili, ale nevíte, kde začít, doporučují organizátoři zalistovat v knize Eberharda Gablera Ptačí budky a krmítka (Grada Publishing 2008). Inspiraci můžete načerpat i z našich článků Jak se žije ptákům v zimě? a Máte již připravená krmítka pro ptáky? 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |