vytisknout velikost písma Zúčastněte se soutěže O nejlepší ptačí krmítko

Botanická zahrada hlavního města Prahy vyhlásila soutěž O nejlepší ptačí krmítko. Zapojte se mezi účastníky této prospěšné akce a pokuste se vyrobit takové krmítko, které bude co nejvíce splňovat potřeby ptáků. Závaznou přihlášku je třeba odevzdat do 30. listopadu 2009. Ve dnech  23. ledna až 31. března 2010 pak proběhne výstava Ptačí budky a krmítka.

Nezapomeňte se přihlásit

Chcete-li se soutěže zúčastnit, máte celkem tři možnosti, jak postupovat:

1. Přihlášku, kterou si stáhnete zde, vyplníte a předáte osobně na pokladně venkovní expozice Areálu Jih nebo na pokladně skleníku Fata Morgana, a to během otvírací doby.

2. Vyplněnou přihlášku zašlete poštou na adresu Botanická zahrada hlavního města Prahy, Nádvorní 134, 171 00, Praha 7 – Troja.

3. Vyplněnou přihlášku odešlete mailem na adresu lenka.prokopova@botanicka.cz.  

Své dílo odevzdejte včas!

V následujících měsících poté dodáte hotové krmítko na pokladnu skleníku Fata Morgana (můžete si vybrat ze tří termínů, vždy se jedná o sobotní den a dobu od 9.00 do 16.00 hodin: 12. prosince 2009, 19. prosince 2009 a 9. ledna 2010). Pokud slíbené krmítko nebude moci z nějakého důvodu doručit, dejte organizátorům včas vědět.

Krmítka se vám vrátí zpět

Nemusíte mít obavu, že byste o krmítko přišli – všechny výrobky budou majitelům vráceny v sobotu 3. nebo ve středu 7. dubna 2010 od 9.00 do 16.00 hodin na pokladně venkovní expozice Areálu Jih.

Pokud vás soutěž zaujala a rádi byste se jí, třeba i se svými dětmi, zúčastnili, ale nevíte, kde začít, doporučují organizátoři zalistovat v knize Eberharda Gablera Ptačí budky a krmítka (Grada Publishing 2008). Inspiraci můžete načerpat i z našich článků Jak se žije ptákům v zimě? a Máte již připravená krmítka pro ptáky? 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vydrží vám až do další sklizně

Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vyd…

Máte doma sklizené ořechy a přemýšlíte, co s nimi udělat? Uložte je způsobem, jakým to dělaly naše babičky. Jen tak budete mít jistotu, že vám nežluknou ani nezplesniví. Prozradíme vám, jak zajistit, aby stále chutnaly jako čerstvé.

9.  11.  2019 |
Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: Nadvládu šedé rozbíjí mozaika i patchwork

Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: …

Obklady se v domácnosti nemění příliš často, jejich vzhled je tak třeba vybírat skutečně důkladně. Co nás v obchodech aktuálně zaujalo?

6.  11.  2019 |
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

5.  11.  2019 |
Kouzelné Vánoce v retro stylu: Podívejte se na ty nejkrásnější ozdoby

Kouzelné Vánoce v retro stylu: Podívejte se n…

Retro styl je zpět. A to nejen v bytovém designu. Do módy se vrátily i tradiční vánoční ozdoby, které si pamatujete z dětství. Našli jsme pro vás ty nejkrásnější. Inspirujte se ve fotogalerii a podívejte se, za kolik se nové retro ozdoby dají sehnat.

12.  11.  2019 |
Čerimoja: Seznamte se s nejlahodnějším ovocem světa. Jak ho správně jíst a pěstovat?

Čerimoja: Seznamte se s nejlahodnějším ovocem…

Že jste ji ještě neochutnali? Pak to určitě udělejte! Cherimoya anona neboli také čerimoja totiž chutná skutečně božsky. Prozradíme vám, jakou v obchodě vybrat i jak ji jíst. A navíc si z jejích semen můžete vypěstovat vlastní sazenice.

16.  11.  2019 |