vytisknout velikost písma Zúčastněte se soutěže O nejlepší ptačí krmítko

Botanická zahrada hlavního města Prahy vyhlásila soutěž O nejlepší ptačí krmítko. Zapojte se mezi účastníky této prospěšné akce a pokuste se vyrobit takové krmítko, které bude co nejvíce splňovat potřeby ptáků. Závaznou přihlášku je třeba odevzdat do 30. listopadu 2009. Ve dnech  23. ledna až 31. března 2010 pak proběhne výstava Ptačí budky a krmítka.

Nezapomeňte se přihlásit

Chcete-li se soutěže zúčastnit, máte celkem tři možnosti, jak postupovat:

1. Přihlášku, kterou si stáhnete zde, vyplníte a předáte osobně na pokladně venkovní expozice Areálu Jih nebo na pokladně skleníku Fata Morgana, a to během otvírací doby.

2. Vyplněnou přihlášku zašlete poštou na adresu Botanická zahrada hlavního města Prahy, Nádvorní 134, 171 00, Praha 7 – Troja.

3. Vyplněnou přihlášku odešlete mailem na adresu lenka.prokopova@botanicka.cz.  

Své dílo odevzdejte včas!

V následujících měsících poté dodáte hotové krmítko na pokladnu skleníku Fata Morgana (můžete si vybrat ze tří termínů, vždy se jedná o sobotní den a dobu od 9.00 do 16.00 hodin: 12. prosince 2009, 19. prosince 2009 a 9. ledna 2010). Pokud slíbené krmítko nebude moci z nějakého důvodu doručit, dejte organizátorům včas vědět.

Krmítka se vám vrátí zpět

Nemusíte mít obavu, že byste o krmítko přišli – všechny výrobky budou majitelům vráceny v sobotu 3. nebo ve středu 7. dubna 2010 od 9.00 do 16.00 hodin na pokladně venkovní expozice Areálu Jih.

Pokud vás soutěž zaujala a rádi byste se jí, třeba i se svými dětmi, zúčastnili, ale nevíte, kde začít, doporučují organizátoři zalistovat v knize Eberharda Gablera Ptačí budky a krmítka (Grada Publishing 2008). Inspiraci můžete načerpat i z našich článků Jak se žije ptákům v zimě? a Máte již připravená krmítka pro ptáky? 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A