vytisknout velikost písma Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zajímáte-li se o pěstování ovocných stromů, ale nemáte zcela jasno v tom, kdy a jak které druhy řezat, a rovněž byste se rádi dozvěděli bližší informace o jejich množení, přihlaste se do dvoudenního semináře, který pořádá Ekologický institut Veronica v termínu od 12. do 13. dubna 2013 v Centru Hostětín a nejbližším okolí.

Seminářem vás provedou Ing. Stanislav Boček, Ph.D., odborný asistent na Ústavu šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, a Radim Pešek z Ovocné školky Bojkovice.

Program:

pátek 12. dubna 2013 

  • 10:00–13:00: teorie výsadby a řezu ovocných dřevin, Centrum Veronica Hostětín, přednáškový sál: význam a pravidla řezu, zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů, správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika, rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena,ovocné stěny);
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–18:00: praktikum v sadu Centra Veronica Hostětín: praktické ukázky výsadby a řezu kmenných tvarů, výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez;

sobota 13. dubna

  • 9:00–12:00: množení ovocných dřevin v ovocné školce v Bojkovicích: teorie i praxe v terénu, množení ovocných stromů a keřů, roubování a přeroubování ovocných stromů a další možné způsoby množení;
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–17:00: exkurze do Moštárny Hostětín s.r.o.: zpracování ovoce.

Cena dvoudenního semináře je 500 Kč, možné je také účastnit se pouze jednodenního programu dle výběru za 300 Kč. Ubytování i stravu lze přiobjednat. Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (tel.: 572 630 670, 724 132 772, email: marie.krivakova@veronica.cz). Na seminář je nutné přihlásit se do 5. dubna 2013!

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |