vytisknout velikost písma Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zajímáte-li se o pěstování ovocných stromů, ale nemáte zcela jasno v tom, kdy a jak které druhy řezat, a rovněž byste se rádi dozvěděli bližší informace o jejich množení, přihlaste se do dvoudenního semináře, který pořádá Ekologický institut Veronica v termínu od 12. do 13. dubna 2013 v Centru Hostětín a nejbližším okolí.

Seminářem vás provedou Ing. Stanislav Boček, Ph.D., odborný asistent na Ústavu šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, a Radim Pešek z Ovocné školky Bojkovice.

Program:

pátek 12. dubna 2013 

  • 10:00–13:00: teorie výsadby a řezu ovocných dřevin, Centrum Veronica Hostětín, přednáškový sál: význam a pravidla řezu, zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů, správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika, rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena,ovocné stěny);
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–18:00: praktikum v sadu Centra Veronica Hostětín: praktické ukázky výsadby a řezu kmenných tvarů, výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez;

sobota 13. dubna

  • 9:00–12:00: množení ovocných dřevin v ovocné školce v Bojkovicích: teorie i praxe v terénu, množení ovocných stromů a keřů, roubování a přeroubování ovocných stromů a další možné způsoby množení;
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–17:00: exkurze do Moštárny Hostětín s.r.o.: zpracování ovoce.

Cena dvoudenního semináře je 500 Kč, možné je také účastnit se pouze jednodenního programu dle výběru za 300 Kč. Ubytování i stravu lze přiobjednat. Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (tel.: 572 630 670, 724 132 772, email: marie.krivakova@veronica.cz). Na seminář je nutné přihlásit se do 5. dubna 2013!

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

10 okrasných trav, které vyniknou na zahradě a přitom nejde o invazivní druh

10 okrasných trav, které vyniknou na zahradě …

Hledáte zajímavou rostlinu, která ozvláštní vaši zahradu a přitom nebude potřebovat neustálou péči? Vyzkoušejte okrasné trávy, které mají zajímavé barvy a krásně kvetou. Vybírejte ale neinvazivní druhy, tedy ty, které brzy nezaberou celou vaši zahradu. Tady je 10 zajímavých druhů trav, najdete je i na fotkách v galerii.

30.  7.  2022 |
Lucie Kořistová
Okrasné traviny
Pozice psa ve spánku prozradí, jak se cítí a zda není nemocný

Pozice psa ve spánku prozradí, jak se cítí a …

Stejně jako lidé i psi spí v různých polohách. Někteří spí nejčastěji na boku, jiní v klubíčku a další zase na zádech s tlapami ve vzduchu. Vypozoruje-li jejich páníček jejich nejoblíbenější polohu, může se toho o svém chlupatém příteli hodně naučit.

2.  8.  2022 |
Lucie Kořistová
Pes
Co sázet v srpnu, abyste ještě letos mohli sklízet zeleninu?

Co sázet v srpnu, abyste ještě letos mohli sk…

Máte pocit, že je v srpnu na sázení zeleniny pozdě? Omyl. Když zasejete nyní, budete mít čerstvou zeleninu z vlastní zahrádky až do prvních mrazíků.

5.  8.  2022 |
Lucie Kořistová
Zelenina
Celoroční montované chaty jsou levné a rychle hotové. Jak je vybrat a za kolik?

Celoroční montované chaty jsou levné a rychle…

Říká se, že co Čech, to chalupář, jenomže ne každý má v dnešní době kam jezdit. Ceny nemovitostí navíc vystoupaly do závratných výšek. Toužíte-li po vlastní chatě, nabízí se levnější řešení – montované chaty, které lze zateplit tak, že mohou sloužit k celoročnímu užívání. Inspirujte se i v naší galerii, kde najdete aktuální nabídku na trhu.

31.  7.  2022 |
Lucie Kořistová
Chata
Lák na okurky: Vyberte si z osvědčených receptů

Lák na okurky: Vyberte si z osvědčených recep…

Pokud jste se letos pustili do pěstování okurek a úroda se vydařila natolik, že syrové je nesníte, pustíte se pravděpodobně do jejich nakládání. A i když možná máte na nálev na okurky svůj oblíbený recept, proč nevyzkoušet alespoň s částí úrody něco nového?

29.  7.  2022 |
Kateřina Hradová
zavařování