vytisknout velikost písma Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zajímáte-li se o pěstování ovocných stromů, ale nemáte zcela jasno v tom, kdy a jak které druhy řezat, a rovněž byste se rádi dozvěděli bližší informace o jejich množení, přihlaste se do dvoudenního semináře, který pořádá Ekologický institut Veronica v termínu od 12. do 13. dubna 2013 v Centru Hostětín a nejbližším okolí.

Seminářem vás provedou Ing. Stanislav Boček, Ph.D., odborný asistent na Ústavu šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, a Radim Pešek z Ovocné školky Bojkovice.

Program:

pátek 12. dubna 2013 

  • 10:00–13:00: teorie výsadby a řezu ovocných dřevin, Centrum Veronica Hostětín, přednáškový sál: význam a pravidla řezu, zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů, správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika, rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena,ovocné stěny);
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–18:00: praktikum v sadu Centra Veronica Hostětín: praktické ukázky výsadby a řezu kmenných tvarů, výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez;

sobota 13. dubna

  • 9:00–12:00: množení ovocných dřevin v ovocné školce v Bojkovicích: teorie i praxe v terénu, množení ovocných stromů a keřů, roubování a přeroubování ovocných stromů a další možné způsoby množení;
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–17:00: exkurze do Moštárny Hostětín s.r.o.: zpracování ovoce.

Cena dvoudenního semináře je 500 Kč, možné je také účastnit se pouze jednodenního programu dle výběru za 300 Kč. Ubytování i stravu lze přiobjednat. Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (tel.: 572 630 670, 724 132 772, email: marie.krivakova@veronica.cz). Na seminář je nutné přihlásit se do 5. dubna 2013!

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |