vytisknout velikost písma Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zajímáte-li se o pěstování ovocných stromů, ale nemáte zcela jasno v tom, kdy a jak které druhy řezat, a rovněž byste se rádi dozvěděli bližší informace o jejich množení, přihlaste se do dvoudenního semináře, který pořádá Ekologický institut Veronica v termínu od 12. do 13. dubna 2013 v Centru Hostětín a nejbližším okolí.

Seminářem vás provedou Ing. Stanislav Boček, Ph.D., odborný asistent na Ústavu šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, a Radim Pešek z Ovocné školky Bojkovice.

Program:

pátek 12. dubna 2013 

  • 10:00–13:00: teorie výsadby a řezu ovocných dřevin, Centrum Veronica Hostětín, přednáškový sál: význam a pravidla řezu, zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů, správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika, rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena,ovocné stěny);
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–18:00: praktikum v sadu Centra Veronica Hostětín: praktické ukázky výsadby a řezu kmenných tvarů, výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez;

sobota 13. dubna

  • 9:00–12:00: množení ovocných dřevin v ovocné školce v Bojkovicích: teorie i praxe v terénu, množení ovocných stromů a keřů, roubování a přeroubování ovocných stromů a další možné způsoby množení;
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–17:00: exkurze do Moštárny Hostětín s.r.o.: zpracování ovoce.

Cena dvoudenního semináře je 500 Kč, možné je také účastnit se pouze jednodenního programu dle výběru za 300 Kč. Ubytování i stravu lze přiobjednat. Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (tel.: 572 630 670, 724 132 772, email: marie.krivakova@veronica.cz). Na seminář je nutné přihlásit se do 5. dubna 2013!

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

5.  11.  2019 |
Dekorace na hrob: Vyrobte si dušičkovou výzdobu

Dekorace na hrob: Vyrobte si dušičkovou výzdo…

Zavzpomínejte na své zesnulé blízké, navštivte jejich hrob, ozdobte ho a zapalte svíčku. Dekorace na hrob nemusí být drahá. Dušičkovou výzdobu můžete snadno vyrobit doma. Nápady najdete v naší galerii.

29.  10.  2019 |
Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá hezky po celý rok?

Květiny na hrob: Čím ho osázet a co vypadá he…

Už zítra jsou tu Dušičky. Svátek, kdy vzpomínáme na naše zemřelé blízké a zdobíme místo jejich posledního odpočinku. Jaké květiny ale vybrat, aby vydržely nejhezčí co nejdéle? Poradíme vám.

1.  11.  2019 |
Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: Nadvládu šedé rozbíjí mozaika i patchwork

Trendy v obkladech do koupelny i do kuchyně: …

Obklady se v domácnosti nemění příliš často, jejich vzhled je tak třeba vybírat skutečně důkladně. Co nás v obchodech aktuálně zaujalo?

6.  11.  2019 |
Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vydrží vám až do další sklizně

Jak skladovat vlašské ořechy ve skořápce: Vyd…

Máte doma sklizené ořechy a přemýšlíte, co s nimi udělat? Uložte je způsobem, jakým to dělaly naše babičky. Jen tak budete mít jistotu, že vám nežluknou ani nezplesniví. Prozradíme vám, jak zajistit, aby stále chutnaly jako čerstvé.

9.  11.  2019 |