vytisknout velikost písma Zúčastněte se exkurze ukázkovou přírodní zahradou

Zúčastněte se exkurze ukázkovou přírodní zahradou

Pro všechny zájemce o tematiku přírodního zahradničení pořádá Ekologický institut Veronica lektorovanou exkurzi ukázkovou přírodní zahradou v Hostětíně. Akce se uskuteční 6. listopadu od 9.00 do 12.00 hodin, sraz je před budovou Centra Veronica. Na exkurzi je nutné přihlásit se předem Ing. Kateřině Fojtů (katerina.fojtu@veronica.cz, telefon: 572 630 670). 

Poznáte, jak fungují:

  • bylinkové záhony a spirála;
  • záhony (vyvýšené, klíčová dírka a sluneční past);
  • prvky pro podporu života v sadu (hadník, ještěrkovník, broukoviště, ježkovník, budku pro netopýra, hmyzí domečky, dům pro čmeláky, ptačí budky);
  • ukázkový ovocný sad starých odrůd ovoce (mj. oskeruše, rakytníky, aronie, mišpule);
  • herní prvky z vrbového proutí;
  • kompost.

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |