vytisknout velikost písma Zázvor zabíjí buňky rakoviny vaječníků

Zázvor může likvidovat buňky rakoviny vaječníků. V budoucnu by se mohl stát základem pro vytvoření nového léku, tvrdí američtí vědci z University of Michigan. Zjistili, že zázvor likviduje rakovinné buňky a zároveň narušuje jejich odolnost vůči dalším léčebným postupům.

Tohle koření má blahodárné účinky na žaludek, dokáže mírnit projevy vředových onemocnění. V současnosti se rozjíždí několik studií, které by měly účinky zázvoru jako antikarcinogenní látky potvrdit.

Tým z University of Michigan používal při testech zázvorový prášek aplikovaný v rozpuštěné formě do buněk rakoviny vaječníků. Většina ihned po kontaktu se zázvorovým roztokem zahynula.

Zázvor likviduje buňky dvěma směry - apoptózou, programovanou smrtí buňky, a autofágií, nutí buňky pohlcovat samy sebe.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |