vytisknout velikost písma Zapomeňte na chemii! Vyrobte si přírodní osvěžovače vzduchu

Není nad to, když po vstupu do bytu ucítíte krásnou a příjemnou vůni. Jak ale zajistit, aby to v interiéru skutečně vonělo? Zapomeňte na všechny ty chemické osvěžovače z drogerie. Vyrobte si svůj vlastní. Levný, ekologický, ale přitom účinný.
Zapomeňte na chemii! Vyrobte si přírodní osvěžovače vzduchu

Vyzkoušejte aromadifuzér

Je to skvělý způsob, jak dlouhodobě provonět domov. Jde o nádobu s vonnou esencí, která je uzavřena zátkou nebo víčkem buď s několika malými otvory, nebo jedním větším uprostřed. Do nich se vkládají tyčinky ze dřeva, bambusu či ratanu, po kterých vonná esence vzlíná a následně se uvolňuje do vzduchu. Intenzitu vůně je možné regulovat množstvím vložených tyčinek. Výhodou je, že náplň tvoří čistě přírodní éterické oleje, jejichž uvolňováním nevznikají škodlivé látky.

Interiérové vůně: Co byste o nich měli vědět

Interiérové vůně: Co byste o nich měli vědět

Budete potřebovat:

  • 1 malou skleničku s víčkem
  • sklenici vody
  • 20–30 kapek oblíbeného esenciálního oleje
  • nástroj na proděravění víčka
  • špejle

Jak na to:

Nejdříve si do víčka nějakým ostrým špičatým nástrojem udělejte dostatečné množství otvorů. Do sklenice nalijte vodu, nakapejte esenciální olej a obsah promíchejte. Pak ji uzavřete víčkem, do kterého zapícháte několik špejlí. Ty rychle voňavou směs nasají a budou šířit vůni po celém pokoji. Občas špejle otočte, intenzita vůně pak bude větší.

Obsah aroma difuzéru se nebude tak rychle odpařovat, když místo vody použijete 1/4 šálku mandlového nebo dětského oleje.

Esenciální oleje: vůně pro pohlazení a povzbuzení

Esenciální oleje: vůně pro pohlazení a povzbuzení

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A