6
Fotogalerie

Zahradní sochy, které vás ohromí

Na soutěži zahradního sochařství Mosaiculture Montreal, která se v Kanadě koná každý rok, byly k vidění dokonalé výtvory, z nichž některé dosahují velikosti až 12 metrů! Jak se taková díla vytvářejí?

Základem jsou nejrůznější konstrukce ve tvaru člověka, zvířete či neobvyklých objektů, jako je například automobil nebo piano (záleží jen na fantazii umělce), do nichž jsou zasazeny různé druhy rostlin.

sochy_1.jpgsochy_2.jpgsochy_3.jpg
Partička lemurů na procházce • Koně v pohybu vypadají jako živí, pozorovatele zarazí jen jejich netradiční zbarvení • Malý stromek upoutal pozornost muže oděného do šatu z rostlin  
sochy_4.jpgsochy_5.jpgsochy_6.jpg 
Tento motýl je zaručeně větší než vy • Dokonalé spojení skutečného auta a imaginárního zahradníka, který na jeho korbu právě nakládá přepravky plné květin • Netradiční kombinaci piana a želvy doplňuje vodopád   

Ty postupně obrůstají kovovou kostru: teprve ve chvíli, kdy už není vidět, je dílo hotovo. Živé sochy se jejich tvůrci snaží zasadit do okolního prostředí tak, aby s ním maximálně splynuly a na kolemjdoucí působily, jako by na daném místě byly odjakživa.

Foto: Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud