vytisknout velikost písma Zahradní nábytek podle letošních trendů: Relax, luxus, pohodlí

Zahradní nábytek podléhá módním trendům stejně jako nábytek do interiéru. Pro letošní sezónu designéři nabízejí nové linie, tvary a zajímavé materiálové kombinace.

Přírodní materiály, chytré tkaniny a střídmé barvy

Pruhované plátěné potahy a nábytek z umělé hmoty už dávno nefrčí, neboť zahradní nábytek jsme se naučili vybírat nejen podle ceny, ale především podle kvality a zajímavého designu, který se do zahrady opravdu hodí. Jednotlivé kusy i sestavy posuzujeme stejně jako nábytek do obýváku a tím přece zahrada v létě je. Konec konců, podle toho současný trend jasně určuje módní styl. Moderní je letos:

  • Zahradní nábytek s vlastní identitou, tedy značkový, vzhledově zajímavý
  • Tmavé dřevo, nejlépe v kombinaci se sklem a jinými přírodními materiály jako vodní hyacint a ratan v loupané, neloupané či mořené úpravě
  • Decentní barevnost čalounění v široké paletě odstínů bílé až po krémovou nebo naopak úplně tmavé zemité barvy
  • Pohodlné židle a prostorné jídelní stoly, na které se vejde spousta jídla pro větší počet strávníků, a pro odpočinek variabilní pohovky a křesla s polštáři a potahy, které jsou odolné vlhku a slunci a snadno se udržují
  • Tvarům spíše než křivky vévodí přímky a pravé úhly.
  • Modernímu, téměř technicistnímu designu odpovídá i spektrum nejžádanějších barev, jimiž je především černá, šeď grafitová nebo kovová, vedle toho pak i žlutohnědá, tzv. šampaňská metalíza
Styly moderních trendů a designů: Který si vyberete?

Styly moderních trendů a designů: Který si vyberete?

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |