vytisknout velikost písma Zahrádkářův diář

Milí a vážení čtenáři, když jsme ke konci roku 2006 přemýšleli, co na AbeceděZahrady změnit, aby se vám líbila ještě více, napadala nás spousta nových možností. Samozřejmě že ne vše se dá použít, ale náměty týkající se novinek či úprav stávajícího, které jsme vyhodnotili jako dobré a zajímavé, jsme se rozhodli během několika prvních měsíců nového roku realizovat.

Dnes vám představujeme novou sekci Zahradníkův diář, v níž najdete nejen tradiční rady a tipy, co kdy dělat na zahradě, které vycházejí vždy během prvních dnů v měsíci, ale také pozvánky na nejrůznější akce. Sekci jsme zavedli, abychom ušetřili váš čas při jejich vyhledávání.

Pokud budete vy sami vědět o nějaké akci, která se vám zdá být zajímavá a o které se třeba zatím moc neví, neváhejte a napište nám.

Pokud máte nějaké návrhy, jak by se naše stránky mohly zlepšit, napište nám také. Už teď vám za celou redakci mohu slíbit, že každému námětu se budeme pečlivě věnovat.

A co vás čeká dál? Pro začátek se můžete těšit na pravidelné soutěže o zajímavé ceny, o nové rubriky či zjednodušení diskuzního fóra. Ale nebudu prozrazovat vše, ať máte být čím překvapeni.

Přeji vám příjemné dny - a nezapomeňte: Zahrádkářův diář vám připomene, kdy se máte bavit a kdy pracovat.

Kateřina Dvořáková

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |