vytisknout velikost písma Zahrada Vysočiny

Ve dnech od pětadvacátého do sedmadvacátého srpna jste srdečně zváni na tradiční výstavu mečíků a jiřinek doplněnou o letní ovoce a zeleninu. Akci pořádá ZO ČZS Žirovnice v místním zámku a nově i v kompletně zrekonstruovaném špýcharu, který bude otevřen současně s výstavou. Můžete ji navštívit denně od devíti do sedmnácti hodin.

Květy kolem zámku i v něm

Na výstavě, jež se může pochlubit mezinárodní účastí, proběhnou tradiční soutěže o nejkrásnější expozice, součástí bude poradenská služba a prodej zahrádkářského zboží. Vstupné je stejné, jako při běžné prohlídce zámku, tedy padesát korun, pro studenty a důchodce třicet korun. Po zakoupení vstupenky si můžete prohlédnout zámecké expozice vyzdobené květinami. Prohlídka je bez průvodce.

 

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |