Zahájení punčové sezony

Podzim vrcholí a kromě příjemných věcí s sebou přináší dlouhé tmavé večery. Ideálním způsobem, jak s nimi bojovat, je připravit si lahodný punč, který vám nejenže prohřeje tělo, ale také zlepší náladu.

Domácí punče mají řadu výhod; není obtížné je připravit, ale jsou také velmi chutné. Dopřejte si je i vy.

Svou tradici má punč v Evropě již od sedmnáctého století, kdy byl dovezen z Indie britskými kolonisty. Za ta léta vznikla celá řada způsobů, jak tento chutný nápoj připravit. S několika takovými recepty vás seznámíme.

punch1.jpg

Včelí punč

Ingredience:

125 ml vody

250 g medu

kousek skořice

3-5 hřebíčků

kůra z pomeranče a citronu

šťáva z půlky citronu

300 ml rumu

Med, skořici, hřebíček a pomerančovou a citronovou kůru svaříme se 125 ml vody. Při svaření odstraňujeme pěnu. Po svaření punč přecedíme a přidáme do něj rum i šťávu z citronu.

punch3.jpg

Listopadový punč

Ingredience:

½ l vody

12 dkg cukru

½ l bílého vína

šťáva z půlky citronu a z půlky pomeranče

2 dcl rumu

Svaříme vodu s cukrem. Mezitím si zvlášť ohřejeme bílé víno. Přidáme je spolu se šťávou z citronu a pomeranče do svařené vody. Na závěr přidáme rum.

punch4.jpg

Horký třešňový punč

Ingredience:

250 ml třešňové šťávy

500 ml vody

80 g moučkového cukru

šťáva z půlky citronu

rum (jedna velká lžíce na jednu sklenici)

Svaříme vodu s cukrem, potom přidáme třešňovou i citronovou šťávu a nápoj rozlijeme do sklenic. Do každé sklenice přidáme lžíci rumu, případně i více podle naší chuti.

Doporučujeme

Články odjinud