vytisknout velikost písma Zahájení punčové sezony

Podzim vrcholí a kromě příjemných věcí s sebou přináší dlouhé tmavé večery. Ideálním způsobem, jak s nimi bojovat, je připravit si lahodný punč, který vám nejenže prohřeje tělo, ale také zlepší náladu.
Zahájení punčové sezony

Domácí punče mají řadu výhod; není obtížné je připravit, ale jsou také velmi chutné. Dopřejte si je i vy.

Svou tradici má punč v Evropě již od sedmnáctého století, kdy byl dovezen z Indie britskými kolonisty. Za ta léta vznikla celá řada způsobů, jak tento chutný nápoj připravit. S několika takovými recepty vás seznámíme.

Klepněte pro větší obrázek

Včelí punč

Ingredience:

125 ml vody

250 g medu

kousek skořice

3-5 hřebíčků

kůra z pomeranče a citronu

šťáva z půlky citronu

300 ml rumu

Med, skořici, hřebíček a pomerančovou a citronovou kůru svaříme se 125 ml vody. Při svaření odstraňujeme pěnu. Po svaření punč přecedíme a přidáme do něj rum i šťávu z citronu.

Klepněte pro větší obrázek

Listopadový punč

Ingredience:

½ l vody

12 dkg cukru

½ l bílého vína

šťáva z půlky citronu a z půlky pomeranče

2 dcl rumu

Svaříme vodu s cukrem. Mezitím si zvlášť ohřejeme bílé víno. Přidáme je spolu se šťávou z citronu a pomeranče do svařené vody. Na závěr přidáme rum.

Klepněte pro větší obrázek

Horký třešňový punč

Ingredience:

250 ml třešňové šťávy

500 ml vody

80 g moučkového cukru

šťáva z půlky citronu

rum (jedna velká lžíce na jednu sklenici)

Svaříme vodu s cukrem, potom přidáme třešňovou i citronovou šťávu a nápoj rozlijeme do sklenic. Do každé sklenice přidáme lžíci rumu, případně i více podle naší chuti.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami. Názornou ukázku najdete i ve videu v úvodu článku.

28.  11.  2018 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

11.  12.  2018 |
Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrob…

Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že se dají využít k výrobě nádherných vánočních ozdob za pár korun. Pro inspiraci jsme vám našli více než padesát dekorací ze šišek, které si snadno zvládnete vyrobit doma.

5.  12.  2018 |
Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly,…

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. Pokud si svobodná dívka v tento den natrhá větvičky třešní nebo višní a ty jí na Štědrý den rozkvetou, dotyčná se do roka vdá.

29.  11.  2018 |
Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět vykvetl?

Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět …

Kvetoucí vánoční kaktus je právě teď ozdobou mnoha domácností. Co myslíte, přežije u vás do příštích Vánoc? Nemáte-li s jeho pěstováním zkušenosti, přečtěte si, jak o něj pečovat tak, aby za rok opět vykvetl.

4.  12.  2018 |