vytisknout velikost písma Zahájení punčové sezony

Podzim vrcholí a kromě příjemných věcí s sebou přináší dlouhé tmavé večery. Ideálním způsobem, jak s nimi bojovat, je připravit si lahodný punč, který vám nejenže prohřeje tělo, ale také zlepší náladu.
Zahájení punčové sezony

Domácí punče mají řadu výhod; není obtížné je připravit, ale jsou také velmi chutné. Dopřejte si je i vy.

Svou tradici má punč v Evropě již od sedmnáctého století, kdy byl dovezen z Indie britskými kolonisty. Za ta léta vznikla celá řada způsobů, jak tento chutný nápoj připravit. S několika takovými recepty vás seznámíme.

Klepněte pro větší obrázek

Včelí punč

Ingredience:

125 ml vody

250 g medu

kousek skořice

3-5 hřebíčků

kůra z pomeranče a citronu

šťáva z půlky citronu

300 ml rumu

Med, skořici, hřebíček a pomerančovou a citronovou kůru svaříme se 125 ml vody. Při svaření odstraňujeme pěnu. Po svaření punč přecedíme a přidáme do něj rum i šťávu z citronu.

Klepněte pro větší obrázek

Listopadový punč

Ingredience:

½ l vody

12 dkg cukru

½ l bílého vína

šťáva z půlky citronu a z půlky pomeranče

2 dcl rumu

Svaříme vodu s cukrem. Mezitím si zvlášť ohřejeme bílé víno. Přidáme je spolu se šťávou z citronu a pomeranče do svařené vody. Na závěr přidáme rum.

Klepněte pro větší obrázek

Horký třešňový punč

Ingredience:

250 ml třešňové šťávy

500 ml vody

80 g moučkového cukru

šťáva z půlky citronu

rum (jedna velká lžíce na jednu sklenici)

Svaříme vodu s cukrem, potom přidáme třešňovou i citronovou šťávu a nápoj rozlijeme do sklenic. Do každé sklenice přidáme lžíci rumu, případně i více podle naší chuti.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na zahradě

Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu a ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá.

14.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |