vytisknout velikost písma Zahájení punčové sezony

Podzim vrcholí a kromě příjemných věcí s sebou přináší dlouhé tmavé večery. Ideálním způsobem, jak s nimi bojovat, je připravit si lahodný punč, který vám nejenže prohřeje tělo, ale také zlepší náladu.
Zahájení punčové sezony

Domácí punče mají řadu výhod; není obtížné je připravit, ale jsou také velmi chutné. Dopřejte si je i vy.

Svou tradici má punč v Evropě již od sedmnáctého století, kdy byl dovezen z Indie britskými kolonisty. Za ta léta vznikla celá řada způsobů, jak tento chutný nápoj připravit. S několika takovými recepty vás seznámíme.

Klepněte pro větší obrázek

Včelí punč

Ingredience:

125 ml vody

250 g medu

kousek skořice

3-5 hřebíčků

kůra z pomeranče a citronu

šťáva z půlky citronu

300 ml rumu

Med, skořici, hřebíček a pomerančovou a citronovou kůru svaříme se 125 ml vody. Při svaření odstraňujeme pěnu. Po svaření punč přecedíme a přidáme do něj rum i šťávu z citronu.

Klepněte pro větší obrázek

Listopadový punč

Ingredience:

½ l vody

12 dkg cukru

½ l bílého vína

šťáva z půlky citronu a z půlky pomeranče

2 dcl rumu

Svaříme vodu s cukrem. Mezitím si zvlášť ohřejeme bílé víno. Přidáme je spolu se šťávou z citronu a pomeranče do svařené vody. Na závěr přidáme rum.

Klepněte pro větší obrázek

Horký třešňový punč

Ingredience:

250 ml třešňové šťávy

500 ml vody

80 g moučkového cukru

šťáva z půlky citronu

rum (jedna velká lžíce na jednu sklenici)

Svaříme vodu s cukrem, potom přidáme třešňovou i citronovou šťávu a nápoj rozlijeme do sklenic. Do každé sklenice přidáme lžíci rumu, případně i více podle naší chuti.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |