vytisknout velikost písma Za sukulenty do Brna

Za sukulenty do Brna

Až do pátku 14. září můžete v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně navštívit výstavu kaktusů a jiných sukulentů zaměřenou zvláště na zimovzdorné kaktusy a netřesky. Otevřena je denně od 9.00 do 17.30 hodin.

Výstava, kterou pořádá botanická zahrada ve spolupráci s pěstiteli, je prodejní, a pokud se jí zúčastníte, můžete si současně prohlédnout všechny skleníky a také venkovní zahradu. Na své si přijdou návštěvníci, v nichž se spojuje láska k rostlinám a umění.

 

Mezi sukulenty řadíme rostliny, které mají schopnost shromáždit ve svém těle vodu, díky níž pak přežívají v podmínkách pouští a polopouští i dlouhotrvající období sucha. Jejich název pochází ze španělského slova suculento, což znamená šťavnatý.

 

Rostlinné exempláře umístěné ve sklenících jsou totiž doplněny souborem fotografií afrických zvířat pojmenovaným Divoká Afrika, jehož autorem je Vilém Žák. Ve venkovním prostoru je k vidění keramické dílo Průnik myslí, které pochází z dílny výtvarníků Základní umělecké školy Veveří.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |