vytisknout velikost písma Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!
Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Svařené víno k vánoční pohodě neodmyslitelně patří. Klasický recept zná snad každý, proto vám dnes chceme představit méně tradiční varianty jeho přípravy. 

 

Pamatujte!

Není pravda, že z lepšího vína uděláte lepší svařák. Kvalitní víno svařením znehodnotíte. Z vína, které nemá výjimečnou chuť ovšem svařením a vhodným okořeněním můžete vytvořit nápoj, na němž si pochutnáte.

 
  Klepněte pro větší obrázek
Používáte-li do receptu pomeranč i hřebíčky, zkuste je do něj zapíchat tak, aby tvořily jednotnou linii. Výsledný efekt vás vizuálně příjmeně překvapí 

Svařené červené víno po skandinávsku

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • 60 g rozinek
  • 100 g mandlí

Do vína dejte hřebíček, skořici, cukr, kousek pomerančové i citronové kůry a svařte je. V jedné nádobě smíchejte naloupané mandle a rozinky. Poté do ní přeceďte víno a ještě chvíli je vařte, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly.

Klepněte pro větší obrázek
Nápoje by měly nejen dobře chutnat, ale také vypadat 

Svařené víno s ovocem

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • šťáva z jednoho pomeranče a citronu

Do vína přidejte hřebíček, cukr, skořici a kousek pomerančové a citronové kůry. Svařené víno přeceďte a přilijte do něj šťávu z jednoho pomeranče a citronu. Před podáváním nápoj ozdobte pomerančovým nebo citronovým plátkem.

Svařené víno po kanadském způsobu

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • vanilka
Klepněte pro větší obrázek
Ovoce nakrájejte na takové kousky, abyste je potom ze svařáku snadno vybrali lžičkou a snědli 
  • badyán
  • anýz
  • fenykl
  • dvě jablka
  • dvě hrušky
  • 0,3 l rumu

Do vína přidejte koření a cukr a začněte svařovat. Zhruba pět minut před dokončením procesu přilijte rum. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do již hotového nápoje.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |