vytisknout velikost písma Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!
Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Svařené víno k vánoční pohodě neodmyslitelně patří. Klasický recept zná snad každý, proto vám dnes chceme představit méně tradiční varianty jeho přípravy. 

 

Pamatujte!

Není pravda, že z lepšího vína uděláte lepší svařák. Kvalitní víno svařením znehodnotíte. Z vína, které nemá výjimečnou chuť, ovšem svařením a vhodným okořeněním můžete vytvořit nápoj, na němž si pochutnáte.

 
  Klepněte pro větší obrázek
Používáte-li do receptu pomeranč i hřebíčky, zkuste je do něj zapíchat tak, aby tvořily jednotnou linii. Výsledný efekt vás vizuálně příjmeně překvapí 

Svařené červené víno po skandinávsku

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • 60 g rozinek
  • 100 g mandlí

Do vína dejte hřebíček, skořici, cukr, kousek pomerančové i citronové kůry a svařte je. V jedné nádobě smíchejte naloupané mandle a rozinky. Poté do ní přeceďte víno a ještě chvíli je vařte, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly.

Klepněte pro větší obrázek
Nápoje by měly nejen dobře chutnat, ale také vypadat 

Svařené víno s ovocem

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • šťáva z jednoho pomeranče a citronu

Do vína přidejte hřebíček, cukr, skořici a kousek pomerančové a citronové kůry. Svařené víno přeceďte a přilijte do něj šťávu z jednoho pomeranče a citronu. Před podáváním nápoj ozdobte pomerančovým nebo citronovým plátkem.

Svařené víno po kanadském způsobu

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • vanilka
Klepněte pro větší obrázek
Ovoce nakrájejte na takové kousky, abyste je potom ze svařáku snadno vybrali lžičkou a snědli 
  • badyán
  • anýz
  • fenykl
  • dvě jablka
  • dvě hrušky
  • 0,3 l rumu

Do vína přidejte koření a cukr a začněte svařovat. Zhruba pět minut před dokončením procesu přilijte rum. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do již hotového nápoje.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnice vypadá?

Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnic…

Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že to není kopřivka ani komáří štípnutí, máte zřejmě před sebou velký problém. Asi máte doma štěnice. Prozradíme vám, kde se schovávají, jak je poznat a co s nimi dělat.

18.  10.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |