vytisknout velikost písma Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!
Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Svařené víno k vánoční pohodě neodmyslitelně patří. Klasický recept zná snad každý, proto vám dnes chceme představit méně tradiční varianty jeho přípravy. 

 

Pamatujte!

Není pravda, že z lepšího vína uděláte lepší svařák. Kvalitní víno svařením znehodnotíte. Z vína, které nemá výjimečnou chuť ovšem svařením a vhodným okořeněním můžete vytvořit nápoj, na němž si pochutnáte.

 
  Klepněte pro větší obrázek
Používáte-li do receptu pomeranč i hřebíčky, zkuste je do něj zapíchat tak, aby tvořily jednotnou linii. Výsledný efekt vás vizuálně příjmeně překvapí 

Svařené červené víno po skandinávsku

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • 60 g rozinek
  • 100 g mandlí

Do vína dejte hřebíček, skořici, cukr, kousek pomerančové i citronové kůry a svařte je. V jedné nádobě smíchejte naloupané mandle a rozinky. Poté do ní přeceďte víno a ještě chvíli je vařte, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly.

Klepněte pro větší obrázek
Nápoje by měly nejen dobře chutnat, ale také vypadat 

Svařené víno s ovocem

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • šťáva z jednoho pomeranče a citronu

Do vína přidejte hřebíček, cukr, skořici a kousek pomerančové a citronové kůry. Svařené víno přeceďte a přilijte do něj šťávu z jednoho pomeranče a citronu. Před podáváním nápoj ozdobte pomerančovým nebo citronovým plátkem.

Svařené víno po kanadském způsobu

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • vanilka
Klepněte pro větší obrázek
Ovoce nakrájejte na takové kousky, abyste je potom ze svařáku snadno vybrali lžičkou a snědli 
  • badyán
  • anýz
  • fenykl
  • dvě jablka
  • dvě hrušky
  • 0,3 l rumu

Do vína přidejte koření a cukr a začněte svařovat. Zhruba pět minut před dokončením procesu přilijte rum. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do již hotového nápoje.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

15.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný je nejnebezpečnější houbou pro houbaře. Málokdo totiž čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce. Jak rozeznat tento jedovatý žampion, který vás může dostat do nemocnice, od žampionu jedlého?

31.  7.  2018 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

18.  9.  2018 | | 2 N/A