vytisknout velikost písma Výstavy masožravých rostlin: na své si přijdou na Moravě i v Čechách

Zajímáte se o masožravé rostliny? V tom případě si nenechte ujít jejich tradiční výstavy v Brně a v Praze.

V Brně už se vystavuje

První z nich pořádá Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně (Kotlářská 2) ve spolupráci s pěstiteli právě v těchto dnech a potrvá až do pátku 1. června.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud se vám některý z masožravých druhů zalíbí, můžete si jej na místě pořídit 

Otevřeno je denně od 9.00 do 18.00 hodin, za vstupné 50 Kč, případně zlevněné 25 Kč si můžete prohlédnout nejen masožravky: pro návštěvníky jsou k dispozici všechny skleníky.

Výstava je prodejní a ve venkovním prostoru ji doplňují práce žáků Základní umělecké školy Veveří a ve sklenících prezentace tropických akvarijních vodních rostlin.

  • Pustili jste se do pěstování masožravých rostlin? Poradíme vám, jak se o které druhy starat.
Klepněte pro větší obrázek
Nezapomeňte si přečíst zajímavé informace o vystavovaných rostlinách  

V Praze budou masožravky k vidění v červnu

Na velkou výstavu v Praze si ještě chvíli počkáme: uskuteční se od 15. do 24. června a jako každoročně ji pořádá Darwiniana a Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Akce proběhne v horní části skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Na Slupi 16, Praha 2).

Otevřeno bude každý den od 9.00 do 18.00 hodin, vstupné vás přijde na 30 Kč, 15 Kč zaplatí studenti a důchodci. Členové Darwiniany, ZTP s doprovodem a děti do 6 let budou mít vstup zdarma.

Počítat můžete s prodejem rostlin a bezplatným provedením, pokud si o ně požádáte. Výklad je možný v českém i anglickém jazyce.

Klepněte pro větší obrázek
Důležitou roli při pěstování masožravek hraje správná zálivka

Informace pro vystavovatele a pomocníky

Pokud byste měli chuť pomoci organizátorům s praktickými činnostmi kolem provozu, instalace a deinstalace výstavy, ozvěte se na mail hlavní organizátorce Janě Rubešové nebo Katce Králové.

Zvláště důležití jsou pomocníci ve dnech instalace (dva dny před otevřením výstavy) a poslední den při deinstalaci výstavy.

Každý, kdo by byl ochoten zapůjčit byť jeden výpěstek, využijte uvedených kontaktů – vystavovatelé budou odměněni podílem na zisku z výstavy (malým vystavovatelům jsou tak kompenzovány případné škody na rostlinách, prodejci si mohou umořit pronájem prodejní plochy).

Klepněte pro větší obrázek
Víte, jaký mají jídelníček?

Informace pro prodejce

K dispozici bývá 12 metrů čtverečních prodejní plochy, pronájem metru čtverečního je na dobu výstavy 1000 Kč. V případě zájmu napište Janě Rubešové.

Přijďte se na některou z výstav podívat a užijte si tajemná zákoutí a zvláštní svět masožravých rostlin.

Foto: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |