vytisknout velikost písma Výstavy masožravých rostlin: na své si přijdou na Moravě i v Čechách

Zajímáte se o masožravé rostliny? V tom případě si nenechte ujít jejich tradiční výstavy v Brně a v Praze.

V Brně už se vystavuje

První z nich pořádá Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně (Kotlářská 2) ve spolupráci s pěstiteli právě v těchto dnech a potrvá až do pátku 1. června.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud se vám některý z masožravých druhů zalíbí, můžete si jej na místě pořídit 

Otevřeno je denně od 9.00 do 18.00 hodin, za vstupné 50 Kč, případně zlevněné 25 Kč si můžete prohlédnout nejen masožravky: pro návštěvníky jsou k dispozici všechny skleníky.

Výstava je prodejní a ve venkovním prostoru ji doplňují práce žáků Základní umělecké školy Veveří a ve sklenících prezentace tropických akvarijních vodních rostlin.

  • Pustili jste se do pěstování masožravých rostlin? Poradíme vám, jak se o které druhy starat.
Klepněte pro větší obrázek
Nezapomeňte si přečíst zajímavé informace o vystavovaných rostlinách  

V Praze budou masožravky k vidění v červnu

Na velkou výstavu v Praze si ještě chvíli počkáme: uskuteční se od 15. do 24. června a jako každoročně ji pořádá Darwiniana a Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Akce proběhne v horní části skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Na Slupi 16, Praha 2).

Otevřeno bude každý den od 9.00 do 18.00 hodin, vstupné vás přijde na 30 Kč, 15 Kč zaplatí studenti a důchodci. Členové Darwiniany, ZTP s doprovodem a děti do 6 let budou mít vstup zdarma.

Počítat můžete s prodejem rostlin a bezplatným provedením, pokud si o ně požádáte. Výklad je možný v českém i anglickém jazyce.

Klepněte pro větší obrázek
Důležitou roli při pěstování masožravek hraje správná zálivka

Informace pro vystavovatele a pomocníky

Pokud byste měli chuť pomoci organizátorům s praktickými činnostmi kolem provozu, instalace a deinstalace výstavy, ozvěte se na mail hlavní organizátorce Janě Rubešové nebo Katce Králové.

Zvláště důležití jsou pomocníci ve dnech instalace (dva dny před otevřením výstavy) a poslední den při deinstalaci výstavy.

Každý, kdo by byl ochoten zapůjčit byť jeden výpěstek, využijte uvedených kontaktů – vystavovatelé budou odměněni podílem na zisku z výstavy (malým vystavovatelům jsou tak kompenzovány případné škody na rostlinách, prodejci si mohou umořit pronájem prodejní plochy).

Klepněte pro větší obrázek
Víte, jaký mají jídelníček?

Informace pro prodejce

K dispozici bývá 12 metrů čtverečních prodejní plochy, pronájem metru čtverečního je na dobu výstavy 1000 Kč. V případě zájmu napište Janě Rubešové.

Přijďte se na některou z výstav podívat a užijte si tajemná zákoutí a zvláštní svět masožravých rostlin.

Foto: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |