vytisknout velikost písma Výstava: Zahrada v zahradě

Milí čtenáři, přijměte pozvání na výstavu jedenácti velkoformátových fotografií světových zahrad, která bude zahájena v neděli 22. července a potrvá až do 19. srpna 2007 v prostorách Botanické zahrady města Prahy – ve skleníku Fata Morgana.

Autorka výstavy a projektu, Lena Jasmína Hýbková, k tomuto projektu uvádí: „ V minulém roce započal v Curychu umělecký projekt nazvaný Zahrady za hradbami měst – mezinárodní fotografická výstava předních botanických zahrad světa – s vizí, že bude prezentován po premiéře v curyšské botanické zahradě i v pražské botanické zahradě Troja.

Jedná se o výstavu, která svým pojetím propaguje široké divácké obci dědictví světových botanických zahrad a prohlubuje jejich vztahy k umění i přírodě. Koncept trojské botanické zahrady zaměřený jak na botaniku, tak i k otázkám rodiny a kulturního dění v zahradě mě jako autorku fotografií motivoval k rozhodnutí podpořit společné snahy a jejich významy.

Zahrada sloužící rodině a rodina sloužící zahradě. A kultura jako prostředek společné komunikace. Proto jsem projekt autorsky věnovala rodině. Morálně silná rodina je morálně silný obraz státu. Kultura i zahrada jsou dobrými prostředníky k mnoha důležitým diskusím.“
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |