vytisknout velikost písma Výstava v Opočně

Vážení čtenáři, přijměte pozvání na prodejní výstavu pelargonií, různých dalších balkonovek, sukulentů, bonsají a subtropických rostlin, kterou můžete navštívit až do konce tohoto měsíce, tedy do třicátého září. Koná se v přírodním areálu zahradního centra v Opočně pod Orlickými horami, otevřeno je denně (včetně víkendů) od desíti do sedmnácti hodin.
Zahradní centrum, do něhož jste zváni, bylo založeno roce 1996. Sousedí se zámeckým parkem. Najdete zde vystaveny i bonsaje, některé až pětatřicet let staré. Můžete zhlédnout rovněž fuchsie, v závěsných květináčích a truhlících pak balkonové rostliny: surfinie, zakrslé jiřinky a další.

Obdivovat budete subtropické ovoce jako fíkovníky, oleandry v patnácti barvách, granátová jablíčka, Diospiros kaki, citrusy a jiné subtropické květiny. K vidění je i plodící kiwi a živý plot z kamčatské borůvky vysoký jeden a půl metru.

Samostatnou kapitolou je skleník, ve kterém si můžete vybrat ke koupi například pokojové bonsaje, masožravé rostliny, granátové jablíčka, fíkovníky, katusy, sukulenty, surfinie, pelargonie, fuchsie či nenáročné tořivky (streptokarpusy) v různých barvách.

Toužíte-li po něčem neobvyklém, může vás upoutat celoročne kvetoucí „papoušek“ pro byt nebo citroník Lumia s kilogramovými plody. Dále je možné zakoupit okrasné keře, jehličnany, popínavé a ovocné rostliny, substráty, hnojiva... Pro zájemce je k dispozici poradenská služba.

Více informací se dozvíte na telefonních číslech 494 667 457 a 736 770 064, přes e-mail zahrada.opocno@seznam.cz či na internetové adrese www.zahradaopocno.cz.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |