vytisknout velikost písma Výstava: V hlavní roli krása a chuť

Výstavu květin a zeleniny pořádá ZO ČZS Budyně nad Ohří pod záštitou Městského úřadu. Koná se v areálu Vodního hradu, uvidíte především růže, jiřiny, mečíky, ale i ostatní květiny a zeleninu. Během výstavy proběhne soutěž o nejhezčí kolekci jednotlivých rostlinných druhů.

Akci můžete navštívit již dnes (od osmi do sedmnácti hodin) a o víkendu (od osmi do osmnácti hodin). K dispozici všem zájemcům je poradenská služba (od devíti do šestnácti hodin), čekají vás i přednášky: 3. srpna: Ing. Miroslav Kalina – výživa a hnojení, 4. srpna – Ing. Jiří Bouma – ovocnářství, 5. srpna – Josef Tichý – problematika zelinářství a drobného ovoce.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |