Výstava sukulentů v Praze

V sobotu 3. října byla v Botanické zahradě hlavního města Prahy zahájena výstava sukulentů, která potrvá až do neděle 25. října 2009. Každý den kromě pondělí ji můžete od 9.00 do 17.00 hodin zhlédnout v sukulentní části a na vyhlídkové terase nížinného úseku skleníku Fata Morgana.

sukulent_2.jpg

Jedovaté, užitečné, užitkové sukulenty – to je téma letošní výstavy. Většina pryšcovitých, klejichovitých a toješťovitých rostlin je alespoň mírně jedovatá a sukulentní zástupci těchto čeledí se velmi často pěstují a tvoří ozdobu sbírek.

Pracovníci botanické zahrady představí všem návštěvníkům mnohotvárné sukulentní pryšce, smrdutky a jejich příbuzné, rostliny rodu Pachypodium a mnohé další.

Sukulenty, jak je znáte i neznáte

V pouštích a polopouštích se lidé naučili využívat dostupné rostliny nejen jako zdroj potravy, ale i v léčitelství, při výrobě nástrojů a oděvů. Použití některých druhů aloe ve farmaceutické a kosmetické výrobě je všeobecně známé, stejně jako využití různých druhů agáve. Na výstavě uvidíte i další druhy sukulentů, jež jsou ve své domovině lidmi hojně užívané.

sukulent_1.jpg

Protože v minulém roce se tato výstava setkala s velkým zájmem, bude letos doplněna i o sukulentní a další rostliny vhodné pro bonsajové pěstování. Těšit se můžete také na prodej rostlin a na poradenskou službu.

Světem sukulentů s průvodcem

Pokud navštívíte trojskou zahradu o víkendu, v době od 10.00 do 17.00 hodin vás světem sukulentních rostlin zdarma provedou školení průvodci, kteří vás seznámí nejen s rostlinami samotnými, ale též s jejich různorodým využitím.

Doporučujeme

Články odjinud