vytisknout velikost písma Výstava sukulentů

Milí čtenáři, od šestého do pětadvacátého listopadu pořádá Botanická zahrada v Praze Troji výstavu sukulentů pod názvem Představujeme boubelky rostlinné říše.

Vypěstujte si vlastní bonsaje

Tato tradiční akce, jež se koná ve skleníku Fata Morgana, se letos zaměřuje hlavně na sukulenty a xerofyty se ztlustlými stonky nebo kořeny čili na kaudiciformní a pachykaulní rostliny, většinou velmi vhodné k pěstování jako pokojové bonsaje.

Můžete se těšit také na doprovodné akce

Pořadatelé pro návštěvníky připravili i další zajímavosti:

  • výstavu fotografií ve štole skleníku Fata Morgana
  • prodej sukulentních rostlin včetně kaktusů a semen vzácných madagaskarských sukulentů v rámci kampaně Zachraňte Madagaskar
  • poradenskou službu u prodejců
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |