Výstava orchidejí je k vidění v botanické zahradě v Troji

Výstava orchidejí je k vidění v botanické zahradě v Troji

Botanická zahrada hlavního města Prahy uspořádala i letos tradiční výstavu orchidejí. Zahájena byla v uplynulých dnech a ve skleníku Fata Morgana ji můžete zhlédnout až do 24. března 2013.

Po dobu výstavy je mimořádně prodloužena otevírací doba, a to až do 20.00 hodin (připomínáme, že zahradu můžete navštívit každý den kromě pondělí od 9.00 hodin).

Prostor ve skleníku dostaly nejen bohatě kvetoucí hybridy osvědčených rodů, ale také zajímavé novinky, mířící teprve na trh, a exempláře, které v květinářstvích nespatříte. Inspirovat vás mohou aranžmá vytvořená z orchidejí, jež připravil team z firmy Metamorphosis pod vedením známého aranžéra Benjamina Claessena.

Součástí výstavy je opět prodej orchidejí v zásobním skleníku. Ujít si rozhodně nenechte ani terária s živými žabičkami, které si na místě můžete zakoupit. Pokud se vám tito živočichové líbí, ale netušíte, jakou péči potřebují, přečtěte si článek Tropické žabky vnesou mezi masožravky pohyb.

Na oba budoucí víkendy, kdy výstava bude probíhat, naplánovali organizátoři doprovodný program, který začne pokaždé od 14.00 hodin.

16.–17. března: povídání o orchidejích

  • sobota: vietnamské orchideje (Karel Petrželka)
  • neděle: jak žijí orchideje (Jan Ponert)

23.–24. března: jak se pěstují orchideje

  • sobota: ukázky pěstování orchidejí (Aleš Dvořák)
  • neděle: osazování terárií (Pavel Marhoul)

Zažijte noční tropy 

Až do 23. března máte současně příležitost zažít noční provázení v tropickém skleníku, které probíhá vždy v pátek a v sobotu od 20.00 hodin. Místa je nutné rezervovat si dopředu u Evy Vítové na telefonním čísle 603 582 191. Vstupné je 150 Kč, studenti a děti do 15 let zaplatí 75 Kč, děti do 5 let mají vstup zdarma.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Doporučujeme

Články odjinud