vytisknout velikost písma Výstava kosatců v Brně Iris 2007: dnes naposledy

Vážení čtenáři, dnes naposledy máte možnost prohlédnout si v Botanické zahradě a arboretu Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně tradiční výstavu kosatců. Otevřeno je od devíti do osmnácti hodin.  

Abyste trefili

Botanická zahrada a arboretum Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně se nachází v Brně-Černých Polích, na ulici Generála Píky, poblíž zastávky Bieblova, kam se dostanete tramvajemi číslo 9 či 11.

Nejen kosatce

Nejstarší část zahrady byla založena v roce 1936, většina areálu byla budována od roku 1969. Čeká na vás mimo jiné přes pět tisíc taxonů dřevin, čtyři tisíce trvalek a skalniček, které rostou na více než deseti hektarech.

Areál skleníků skrývá sbírku více než dvou tisíc orchidejí. Zahrada je kromě cenných sbírek (rody Cotoneaster, Iris × barbata, Salix, Saxifraga sect. Porophyllum) také ukázkou originální zahradní architektury.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |