vytisknout velikost písma Výstava exotického ovoce

Pražská Botanická zahrada zve všechny milovníky chutných plodů na výstavu exotického ovoce. Koná se právě v těchto dnech, od 5. 12. 2006 do 21. 12. 2006, a to ve vstupní hale skleníku Fata Morgana, denně mimo pondělí od 9 až do 16 hodin.

Výstava představí přes 50 druhů cizokrajného ovoce včetně málo známých tropických a subtropických druhů – všechny exponáty budou opatřeny bohatým informačním materiálem o jejich původu, vlastnostech a využití.

Přijďte nasát předvánoční atmosféru a seznamte se například s největším ovocem světa či nejsmrdutějším jedlým plodem; odhalte skrytou identitu plodů, které jste potkali při cestách po dalekých krajích!

Výstavu doprovází tematická fotoreportáž – výběr fotografií z expedic pořádaných Botanickou zahradou hlavního města Prahy.

Klepněte pro větší obrázek
Na výstavě uvidíte mimo jiné pitahayu...

Co uvidíte:

  • Kompletní nabídku exotického ovoce na českém trhu a ještě něco navíc…
  • Největší ovoce světa - džekfrut
  • Nenáviděný či milovaný a spolehlivě smrdutý durian
  • Ovoce prapodivných tvarů, barev a povrchových struktur
  • Jedlé plody palem a baobabů
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |