vytisknout velikost písma Výstava bonsají v Praze

Botanická zahrada hlavního města Prahy zve všechny obdivovatele bonsají na jejich výstavu, která probíhá od 10. do 25. května 2008 v Japonské zahradě, a to denně od 9 do 19 hodin.

Doprovodné akce:

  • 17. května

ve 14 h: Umělecké tvarování bonsají (Ing. Petr Herynek)

v 17 h: Vítr v bambusech – tradiční japonské skladby pro bambusovou flétnu shakuhachi (doc. Dr. Vlastislav Matoušek)

  • 18. května

ve 14 h: Ikebana – aranžování květin (PRAGUE SOGETSU STUDY GROUP) v 15 h: Ukázky tradičního čínského cvičení TAIJI (Taiji Akademie)

  • 24. a 25. května

vždy ve 14 h: Ukázky tradičního čínského cvičení TAIJI (Taiji Akademie)

  • 24. května

ve 14 h: Umělecké tvarování bonsají (V. Novák, prezident České bonsajové asociace)

v 17 h: Vítr v bambusech – tradiční japonské skladby pro bambusovou flétnu shakuhachi (doc. Dr. Vlastislav Matoušek)

Po dobu výstavy probíhá prodej bonsají, bonsajových misek a dalších potřeb pro pěstitele. O víkendu se můžete občerstvit pravými japonskými pochutinami i nápoji. Více informací naleznete na internetových stránkách www.botanicka.cz.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |