Vyrobte si nádhernou nástěnnou dekoraci z papírových motýlků

Vyrobte si nádhernou nástěnnou dekoraci z papírových motýlků

Také se vám tak líbí něžní motýlci poletující kolem vás? Zkrášlete si zeď nevšední dekorací, kterou bude každý obdivovat.

Ve městě, a bohužel už ani v přírodě, nejspíš na žádné velké motýlí houfy nenarazíte. Nejčastěji můžete vidět ve vzduchu poletovat jen nějaké ty bělásky, žluťásky, méně často pak třeba oblíbenou babočku admirál a babočku paví oko. Přesto si tahle krásná stvoření můžete dosyta užít. A nemusíte kvůli tomu čekat na každoroční jarní výstavu tropických motýlů v pražské botanické zahradě nebo se vydávat na výlet do motýlária.

I když nebudou tihle motýlci živí, prozáří váš pokoj a vnesou do něj příjemnou atmosféru. Navíc návštěvy vám skutečně netradiční plastickou dekoraci budou jen tiše závidět. Vypadá totiž opravdu skvěle. Na její výrobu vám přitom stačí jen jedno deštivé odpoledne, pár archů papíru a nůžky. A možná také trocha fantazie, trpělivosti a šikovné ruce. Ty však nejsou podmínkou.

Podívejte se na videu, jak je výroba hejna poletujících motýlů snadná:

Budete potřebovat:

  • dostatečné množství papírů obdélníkového tvaru
  • ostré špičaté nůžky
  • samolepicí oboustranné proužky nebo lepicí gumové čtverečky

Postup:

1. Papír obdélníkového formátu si příčně přeložte napůl a pak ještě jednou napůl. Na názorný postup se podívejte ve videu výše.

2. Vzniklou „harmoniku“ teď přeložte znovu napůl, tentokrát ale zprava doleva a v místě tohoto přehybu papír přestřihněte na dvě poloviny.

3. Pak z každé poloviny přeloženého papíru opatrně vystřihněte obrys motýla. Nezapomeňte na tykadla.

Pokud si na to netroufáte od oka, stáhněte si obrázek nějakého motýla na internetu a udělejte si podle něj z tvrdšího papíru šablonu.

4. Vystřižený motiv rozevřete, poupravte nedokonalosti a následně ho rozdělte na jednotlivé motýlky. Takto postupujte, dokud nebudete mít množství potřebné na požadované hejno.

Můžete vystřihnout i několik velikostí motýlků, a následně tak na zdi vytvořit efekt v dáli odlétajícího houfu motýlů.

5. Hotové motýly pak už jen připevněte na zeď pomocí kousků samolepicích oboustranných proužků nebo lepicích gumových čtverečků. Seženete je v každém větším papírnictví nebo hobby marketu.

 

Doporučujeme

Články odjinud