vytisknout velikost písma Vyrobte si adventní věnec: inspirace tradiční i netradiční

Ještě jste si nestihli pořídit žádný adventní věnec? Zkuste si tedy vyrobit vlastní. Snažte se vyjít především z toho, co máte doma či na zahradě a v přírodě k dispozici.
Vyrobte si adventní věnec: inspirace tradiční i netradiční

Klasika z voňavého jehličí i v moderním pojetí

Klepněte pro větší obrázekChcete-li vytvořit klasický věnec, použijte jako základ slaměný nebo polystyrenový kruh. K dostání jsou v různých velikostech v každém zahradnictví či hobbymarketu, stejně tak snadno je seženete na vánočních trzích.

K základu postupně drátem přivazujte krátké větvičky jehličnanů, až ho jimi seshora a z boků zakryjete. Postupujte tak, abyste špičkami větviček pokaždé překryli místo uvázání předchozí vrstvy.

Je jen na vás, zda použijete chvojí z jediného druhu stromu, nebo zvolíte kombinaci několika druhů jehličin. Přidat můžete také listnatou cesmínu, buxus nebo mahonii.

Video, jak si vyrobit adventní věnec krok za krokem, naleznete ZDE.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |