vytisknout velikost písma Vyhráli jste vstupenky na výstavu Flora Olomouc?

Vyhráli jste vstupenky na výstavu Flora Olomouc?

Ve středu 27. března 2013 jsme pro všechny čtenáře webu Abeceda zahrady.cz vyhlásili již tradiční soutěž o vstupenky na výstavu Flora Olomouc, tentokrát na její jarní etapu, která se uskuteční ve dnech 25. až 28. dubna 2013.

Soutěžní otázka zněla: Kolik vrbových proutků jsme použili k upletení pomlázky? Správnou odpověď jste mohli najít v článku Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod.

Kdo z vás si pustil celé video, odpověděl správně, že se jednalo o devět proutků. Mnozí z vás bohužel odpovídali špatně, když zapomněli na proutek nutný k vytvoření rukojeti, která je naprostým základem pletení.

Každému z výherců, jejichž seznam uvádíme níže, posíláme po dvou vstupenkách, srdečně blahopřejeme a těšíme se, že se o své zážitky a případné fotografie z Flory Olomouc podělí v našem diskuzním fóru.

Dominik Špičák, Sokolská 31, 796 01 Prostějov

Radek Vítek, Uherskobrodská 878, 763 26 Luhačovice

Alena Kolaříková, Lipovec 264, 679 15

Zlata Maternová, Oblá 3, 634 00 Brno

Věra Snášelová, Jiřího z Poděbrad 48, 787 01 Šumperk

Helena Bílková, Havlíčkova 1185, 757 01 Valašské Meziříčí

Zdeňka Vrběcká, Miřetice 82, 539 55 Miřetice

Vladimíra Krejčí, Přímá 27, 642 00 Brno

Magdaléna Svatoňová, Březinova 112a, 586 01 Jihlava

Zdeňka Růžičková, Nad přehradou 11, 669 02 Znojmo

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |