Vybíráte novou motorovou sekačku? Vsaďte na Hondu!

Jaro je, jak se zdá, konečně tady. Rozhodli jste se, že si letos pořídíte novou motorovou sekačku? Vsaďte na léty prověřenou tradici, dobré jméno a kvalitu a vyzkoušejte motorové sekačky Honda.

Honda nabízí širokou nabídku motorových travních sekaček, jež uspokojí každého zákazníka, ať už se jedná o majitele malé předzahrádky či profesionála, jehož úkolem je údržba veřejné zeleně. Dle individuálních potřeb každého zákazníka  lze zvolit stupeň výbavy od jednoduché sekačky bez vlastního pojezdu až po sekačku s plynulou regulací rychlosti jízdy „Select Drive“, integrovaným mulčovacím systémem, Rotostopem, poskytujícím komplexní bezpečnost a pohodu umožňující uživateli zastavit rotaci žacího nože bez nutnosti vypnutí motoru.

Originální motorové sekačky Honda se od běžných sekaček liší celou řadou odlišností a nových technických řešení, které stanovují skutečné rozdíly.

Modelová řada motorových hobby sekaček  HRG „IZY“  se vyznačuje elegancí, je snadná na obsluhu, ovládání,  údržbu i uskladnění. Sekačky této řady nesou přezdívku „Izy“ (z anglického „easy“ čti „ízy“ = snadno). Jsou dostatečně obratné na to, aby se s nimi snadno a rychle manévrovalo po členitém trávníku.

Na sekačce nenajdete žádné zbytečné ovládací prvky ve formě páček, táhel apod. Pro svoji jednoduchost se jedná o ryzí, jednoduchou sekačku bez zbytečností, ale s vynikajícím výkonem, spolehlivostí a hlavně bezkonkurenční kvalitou střihu a sběru trávy. Sekačky řady HRG - IZY se dělí na verze bez pojezdu nebo s vlastním pojezdem. Výsledkem práce s těmito sekačkami je vždy perfektně a pečlivě střižený trávník.

Honda_Studio_HRG536_VY__0197_SML kopie.jpg

Špičkou v nabídce motorových sekaček Honda je  modelová řada HRX - De Luxe.

Sekačky řady HRX se dodávají ve velikostech šíře záběru 47, respektive 53 cm, s vlastním pojezdem typu SMART Drive®, SELECT Drive® nebo dokonce „Variable speed“ (hydrostatický tempomat). Motory těchto sekaček jsou naladěny na maximální pracovní kroutící moment a díky těmto vlastnostem se posouvají  na výkonovou špičku travních sekaček ve své kategorii.

Zvláštností u těchto sekaček je použitý materiál podvozku. Jedná se o speciální plast, který je vysoce pevnostní, ale zachovává si svoji elasticitu. Jedná se o obdobu materiálu na výrobu ochranných přileb pro hokejisty nebo hráče amerického fotbalu a z podobného materiálu se vyrábí například mantinely hokejových kluzišť.

A zkuste si představit, jakou zátěž musí takový mantinel  snést a vydržet. Pevnost a robustnost sekačky HRX jsme si otestovali i my, kdy jsme na podvozek sekačky najeli automobilem SUV Honda CR-V. Sekačka  zátěž bez problému vydržela a celý podvozek a kolečka nevykazovala žádné známky poškození či deformace. Navíc díky lamelové konstrukci podvozku je mnohem efektivněji pohlcován aerodynamický hluk od rotujícího nože a sekačky Honda řady HRX  tak patří mezi nejtišší motorové sekačky na trhu vůbec.

Zde se můžete podívat na motorovou sekačku řady HRX s nejnovějším ovládáním SELECT Drive® :

Motorové sekačky pro profesionální použití pak zastupují stroje modelové řady HRD a HRH

Jsou konstruovány pro rozlehlé travnaté plochy a práci v drsných podmínkách. a stavěny pro důležitou profesionální práci. Na sekačky řady HRD a HRH se můžete plně spolehnout.

Jen málokterá sekačka o sobě může s čistým svědomím říci, že je skutečně „PROFI“. Profesionálnímu nasazení musí odpovídat konstrukce sekačky, výkon, odolnost a životnost odpovídající každodennímu pracovnímu nasazení v podmínkách, jež jsou na hony vzdáleny podmínkám na soukromých zahradách. O způsobu zacházení v profesionálních firmách na údržbu zeleně ani nemluvě. Z výrobního programu Honda se takovým požadavkům téměř přibližují sekačky řady HRD a skutečným profíkem se vším všudy je pak model Honda HRH.

Ohromně robustní a odolná konstrukce sekaček řady HRD zajistí snadné zvládnutí těžké práce při minimálním úsilí. Modelová řada vychází z originální konstrukce strojů pro profesionály a je konstruována s cílem se s těžkou prací vypořádat s obdivuhodnou lehkostí. Podvozek odlévaný z hliníkových slitin s dvojitým zavěšením ramen ovládací rukojeti, je navíc osazen motorem Honda profesionální specifikace GXV.

Ryze profesionální sekačky řady HRH disponují přirozeným výkonem, zvýšenou odolností a spolehlivostí bez kompromisů odpovídající veškerým požadavkům profesionálů. Tento „svalovec“ je schopen odolávat i mnohdy nešetrnému zacházení ze strany zaměstnanců profesionálních firem na údržbu zeleně.

Podvozek odlitý z vysoce pevnostní slitiny hliníku je opatřen tříbodovým zavěšením robustní rukojeti s ocelovou vzpěrou na pomocném zesilovacím ramínku, ochrannou kabelovou bandáží a doplněn předním trubkovým ochranným rámem. Plná důvěra v dokonalost HRH je podpořena náročným provozem nejnáročnějších profesionálů mnohdy po dobu více než 10 let.

sekačka HRD.jpg

Více informací o motorových sekačkách Honda, ale i dalších produktech najdete na www.hondastroje.cz

Doporučujeme

Články odjinud