vytisknout velikost písma Vše o pěstování bambusů na zahradě i doma

Většina bambusů pochází z teplejších oblastí, zejména tropů a subtropů, a jen velmi málo z nich má domov v mírném pásmu. Přesto se bambusům daří v zahradách i bytě.
Vše o pěstování bambusů na zahradě i doma

Co jsou to bambusy

Bambusy patří do čeledi lipnicovitých – trav (Poaceae), podčeledi bambusovitých (Bambuseae) a jsou jediné, které se řadí mezi dřeviny. Existuje řada rodů a druhů bambusů, jejichž počet se pohybuje mezi šesti až sedmi sty. Bambusy se od sebe liší nejen různými tvary listů a tloušťkou stébel, ale jsou druhy nízké, které pokrývají půdu, ale i druhy vysoké, které dorůstají do výšky kolem padesáti metrů, neboť bambusy patří k nejrychleji rostoucím rostlinám. Rostou v tropické Americe a Africe, ale rovněž i ve značných nadmořských výškách – např. v Jižní Americe až ve výšce 4700 m nad mořem.

Rozhovor s pěstitelem: Bambusy mě zaujaly, napadlo mě vypěstovat si malý bambusový hájek

Rozhovor s pěstitelem: Bambusy mě zaujaly, napadlo mě vypěstovat si malý bambusový hájek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |