vytisknout velikost písma Víte, co ke své práci potřebuje florista?

Víte, co ke své práci potřebuje florista?

Botanická zahrada hlavního města Prahy si na letošní adventní období připravila zajímavou výstavu Floristův rok aneb Co potřebuje aranžér. Otevřena je od posledního listopadového dne, navštívit ji bude možné až do 5. ledna 2014 ve výstavním sále venkovní expozice, a to v době od 9.00 do 16.00 hodin.

Na výstavě se dozvíte zajímavosti z historie aranžování květin, o symbolice věnce jako koloběhu života, budete se moci seznámit s aranžérským materiálem, pomůckami a doplňky, jež používají profesionálové. Na své si přijdou zastánci klasické vazby květin i ti, kteří obdivují současné módní floristické směry a trendy.

Zúčastněte se pracovní dílny a vytvořte vánoční svícen

Výstavu doprovodí pracovní dílna, která se uskuteční v sobotu 7. prosince ve vytápěném stanu u výstavního sálu v době od 11.00 do 15.00 hodin. Zájemci si zde budou moci vyzkoušet floristickou práci a vyrobit jednosvíčkový vánoční svícen.

Dílna je zpoplatněna symbolickým příspěvkem 60 Kč za materiál, není třeba se na ni objednávat. S sebou si vezměte pracovní oděv, zahradnické nůžky a nůž. Utečte předvánočnímu shonu a přijďte nasát voňavou atmosféru pohody a slavnostní nálady.

Troufnete si na něco složitějšího? Vytvořte adventní věnec s vánoční hvězdou

Troufnete si na něco složitějšího? Vytvořte adventní věnec s vánoční hvězdou

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |