vytisknout velikost písma Víte, co ke své práci potřebuje florista?

Víte, co ke své práci potřebuje florista?

Botanická zahrada hlavního města Prahy si na letošní adventní období připravila zajímavou výstavu Floristův rok aneb Co potřebuje aranžér. Otevřena je od posledního listopadového dne, navštívit ji bude možné až do 5. ledna 2014 ve výstavním sále venkovní expozice, a to v době od 9.00 do 16.00 hodin.

Na výstavě se dozvíte zajímavosti z historie aranžování květin, o symbolice věnce jako koloběhu života, budete se moci seznámit s aranžérským materiálem, pomůckami a doplňky, jež používají profesionálové. Na své si přijdou zastánci klasické vazby květin i ti, kteří obdivují současné módní floristické směry a trendy.

Zúčastněte se pracovní dílny a vytvořte vánoční svícen

Výstavu doprovodí pracovní dílna, která se uskuteční v sobotu 7. prosince ve vytápěném stanu u výstavního sálu v době od 11.00 do 15.00 hodin. Zájemci si zde budou moci vyzkoušet floristickou práci a vyrobit jednosvíčkový vánoční svícen.

Dílna je zpoplatněna symbolickým příspěvkem 60 Kč za materiál, není třeba se na ni objednávat. S sebou si vezměte pracovní oděv, zahradnické nůžky a nůž. Utečte předvánočnímu shonu a přijďte nasát voňavou atmosféru pohody a slavnostní nálady.

Troufnete si na něco složitějšího? Vytvořte adventní věnec s vánoční hvězdou

Troufnete si na něco složitějšího? Vytvořte adventní věnec s vánoční hvězdou

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |