vytisknout velikost písma Vinohradské úterky pro zahrádkáře

Vinohradské úterky pro zahrádkáře

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Vinohrady zve všechny pěstitele rostlin a zahrádkáře na tradiční Vinohradské úterky. Jedná se o cyklus přednášek, které probíhají vždy na podzim, tentokrát v sále Státní veterinární správy České republiky (Praha 2, Slezská 7). 

Zúčastnit se jich můžete každé úterý od 17.00 do 19.00 hodin. Vstupné je 15 Kč. Využijte možnosti dozvědět se z úst našich významných odborníků zajímavé a praktické informace, které potom využijete při vlastní práci.

Listopadová témata:

  • 6. listopad: Jaroslav Kraus, Opravné řezy po letošních mrazech na peckovinách
  • 13. listopad: Jan Jandera, Řez jádrovin, příprava a opakování teorie řezu pro příští rok
  • 20. listopad: Dr. Stanislav Peleška, Drobné ovoce v zimě a předjaří
  • 27. listopad: Jaroslav Kraus, Na vaše otázky odpovídá odborný instruktor
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Co s muškáty přes zimu? Začněte to řešit už v polovině září

Co s muškáty přes zimu? Začněte to řešit už v…

Muškáty neboli pelargonie a jejich zazimování řeší snad každý, kdo má balkonové rostliny. Jak postupovat, na co si dát pozor a co dělat, pokud rostlinu během „zimního spánku“ napadnou škůdci? Poradí nám zkušená pěstitelka Miloslava Valinová.

12.  9.  2018 | | 2 N/A