vytisknout velikost písma Vinohradské úterky pro zahrádkáře

Vinohradské úterky pro zahrádkáře

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Vinohrady zve všechny pěstitele rostlin a zahrádkáře na tradiční Vinohradské úterky. Jedná se o cyklus přednášek, které probíhají vždy na podzim, tentokrát v sále Státní veterinární správy České republiky (Praha 2, Slezská 7). 

Zúčastnit se jich můžete každé úterý od 17.00 do 19.00 hodin. Vstupné je 15 Kč. Využijte možnosti dozvědět se z úst našich významných odborníků zajímavé a praktické informace, které potom využijete při vlastní práci.

Listopadová témata:

  • 6. listopad: Jaroslav Kraus, Opravné řezy po letošních mrazech na peckovinách
  • 13. listopad: Jan Jandera, Řez jádrovin, příprava a opakování teorie řezu pro příští rok
  • 20. listopad: Dr. Stanislav Peleška, Drobné ovoce v zimě a předjaří
  • 27. listopad: Jaroslav Kraus, Na vaše otázky odpovídá odborný instruktor
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |